Aktier: Banker overstrålede alt og alle i Europa

De europæiske aktier steg tirsdag og endte tæt på niveauet før brexit-afstemningen i Storbritannien 23. juni, der sendte aktierne ned.

Det brede Stoxx 600-indeks endte tirsdag 1,1 pct. højere i 336,30 og dermed "kun" omkring 10 indekspoint fra pre-brexit-niveauet. Små 500 aktier steg.

»Brexit-afstemningen var noget, der påvirkede markedet mere på kort sigt. Hvis man ser på de fundamentale facts, har nøgletallene været gode, hvilket hjælper,« siger porteføljeforvalter Pierre Mouton fra Notz, Stuckiamp Cie i Geneve til Bloomberg News.

Den tyske bilproducent Daimler, der blandt andet producerer Mercedes, steg knap 5 pct. til knap 58 euro på børsen i Frankfurt efter at have leveret foreløbige tal for andet kvartal, der overraskede til den positive side.

I toppen af indekset endte Italiens største bank målt på udlån, Unicredit, der steg 14 pct. på børsen i Milano. Det skete, efter at banken havde offentliggjort planer for at booste kapitalen. Unicredit har solgt sin 10 pct.'s ejerandel i FinecoBank for brutto 328 mio. euro.

Modvinden til italienske banker har været kraftig på det seneste, og der har været reel frygt for et kollaps. Derfor forhandler Italiens premierminister, Matteo Renzi, lige nu med EU om en bankpakke, der kan redde de finansielle institutioner i landet.

Flere italienske banker foruden Unicredit endte i toppen i tirsdagens handel i forventning om en afklaring.

Norges største bank, DNB, fik derimod kurssmæk efter at have leveret regnskab for andet kvartal, der skuffede. Aktierne i den norske storbank faldt 7,6 pct.