Aktier: Banker og råvareselskaber lyser op i rødt marked

Foto: JUSTIN LANE. Arkivfoto. Banker og råvareselskaber lyser op i rødt marked
Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier er ligesom de danske af slagsen klædt i rødt tirsdag, hvor alle de største ledende indeks på kontinentet falder.

Stemningen er blevet en smule bedre efter kommentarer fra Mario Draghi, chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), om for lav inflation i eurozonen, men ikke nok til at sikre en samlet fremgang.

FTSE 100-indekset i London falder med 0,1 pct., CAC 40-indekset i Paris går 0,6 pct. tilbage, mens DAX-indekset i Frankfurt falder 0,5 pct. Samtidig dykker det paneuropæiske Stoxx 600-indeks 0,5 pct.

Helt i bunden af Stoxx 600-indekset er det tyske industriselskab Schaeffler, der blandt andet leverer komponenter til bilindustrien.

Aktien i selskabet falder med hele 11,3 pct. til 12,72 euro, efter at Schaeffler noget uventet har måttet nedjustere forventningerne til 2017 grundet betydeligt lavere indtjening end forventet i andet kvartal.

Schaeffler venter nu en EBIT-margin på 11-12 pct. mod tidligere 12-13 pct., mens også de frie pengestrømme ventes at blive lavere end hidtil forventet.

Og det er ifølge finanshuset Kepler Cheuvreux en klar forringelse af aktiehistorien.

BANKER OG RÅVARER TRÆKKER OP

Aktier inden for bank- og råvaresektoren er undtagelserne til de røde tendenser tirsdag. Begge industrigrupper under Stoxx 600-indekset stiger således.

For banksektoren trækker det blandt andet op, at der er kommet mere ro på situationen omkring de ellers pressede italienske banker.

I weekenden kom det frem, at den italienske regering har fået godkendt statsstøtte til de to kriseramte banker Banca Popolare di Vicenza og Veneto Banca af EU-Kommissionen. Samtidig skal de sunde dele af bankerne sælges til Intesa Sanpaolo.

»Det er et pænt stort skridt mod at fjerne en usikkerhed, der er i Europa. Vi tror på, at flow kan gå mod Europa, hvor vi også har nogle gode yields (direkte afkast, red.),« siger Lars Skovgaard Andersen, der er senioraktierådgiver hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Banksektoren under Stoxx 600-indekset stiger med 0,6 pct., og flere af de italienske banker blander sig blandt de stigende aktier.

For råvaresektoren trækker generelt stigende priser op, og det giver en samlet stigning for industrigruppen på 1,3 pct.