Aktier: Banker og råvaresektoren tog teten

De fleste europæiske aktiemarkeder strøg i plus mandag, hvor især de italienske banker samt minesektoren gjorde sig positivt bemærket.

Kilder berettede over for Bloomberg News om drøftelser om oprettelsen af en fond, der skal have mandat til at købe aktier i italienske banker og hjælpe med at håndtere nogle af bankernes misligholdte udlån.

Blandt andre direktører fra storbankerne Unicredit og Intesa Sanpaolo var ifølge Bloomberg sat i stævne i Rom mandag for at diskutere planerne med embedsmænd fra finansministeriet samt repræsentanter fra centralbanken.

Underindekset for bankerne steg 1,3 pct. i Europa Stoxx 600-regi med de italienske banker som de helt dominerende. Banca Popolare SC lukkede næsten 11 pct. højere, mens Unicredit og Intesa Sanpaolo nøjedes med plusser på henholdsvis 2,8 pct. og 2,2 pct.

Europa Stoxx 600-indekset lukkede med til en stigning på 0,4 pct.

MINEAKTIER VANDT FREM

Med i toppen var også de europæiske mine- og råvareselskaber.

- Højere metalpriser trækker flere mineselskaber op, og således stiger eksempelvis Anglo American, skrev Sydbank i en kommentar.

Mineselskabet Anglo American lukkede med et plus på næsten 7 pct., og stålproducenten Arcelormittal lukkede over 8 pct. højere.

Blandt teleaktierne steg norske Telenor med 3,2 pct., efter at indiske medier skrev, at koncernen muligvis vil sælge sine indiske aktiviteter.

Telenors kommunikationsdirektør siger til nyhedsbureauet TDN Finans, at selskabet ikke har ændret vurdering i forhold til meldingerne ved årsregnskabet, hvor det blev meldt ud, at det ville overveje alternativerne, hvis ikke indtjeningen kan retfærdiggøres.