Aktier: Banker og forsyningsselskaber trak ned

Skuffende meldinger fra den italienske banksektor var onsdag med til at trække bankaktierne ned over hele Europa, hvor de toneangivende indeks - efter to dage med stigninger - lukkede i negativt terræn.

- Regnskaberne har indtil videre været o.k., men ikke stærke nok til at udløse en større optur i aktiekurserne. Hvad vi stadig virkelig mangler i det nuværende miljø, er et betydningsfuldt rally for bankaktier, hvilket er en vigtig driver for en generel bedring på aktiemarkedet, siger Ralf Zimmermann, strateg hos Bankhaus Lampe, til Bloomberg News.

Og meldingerne fra bankerne var ikke af den opløftende slags i onsdagens handel. Den italienske storbank Banco Popolare skuffede med et uventet underskud på 314 mio. euro i første kvartal, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 41,6 mio. euro.

Det fik bankens aktie til at falde 9 pct. og trække andre bankaktier med i faldet. Den østrigske bank Raiffeisen Bank faldt endvidere 9,7 pct. efter meldingen om, at banken overvejer at fusionere med sit moderselskab for at lette det pres, banken møder fra skærpede regulatoriske krav.

Med bankaktierne som en af de store negative bidragsydere faldt Stoxx Europa 600-indekset 0,4 pct. Der var dog også fald i 14 af indeksets øvrige 19 industrisektorer - herunder i gruppen af forsyningsselskaber.

Det tyske energiforsyningsselskab E.on skuffede med en omsætning i første kvartal på 27,1 mia. euro mod et ventet niveau på 31 mia. euro ifølge et estimat fra Bloomberg News. Det sendte aktien ned med 5,3 pct.

Faldet til E.on smittede ligeledes af på aktien i et andet stort tysk energiselskab RWE, som faldt 3,4 pct.

På Frankfurt-børsen tog investorerne derimod taget positivt imod regnskabet fra Deutsche Post, som med et overskud før skat og renter på 873 mio. euro da også leverede en større fremgang end ventet. Aktien steg 2,6 pct.

/ritzau/FINANS