Aktier: Banker og forsyningsaktier sikrer stigninger

Stemningen på de europæiske aktiemarkeder er onsdag over en bred kam en smule bedre, end tilfældet er for det danske marked isoleret set.

FTSE 100-indekset i London stiger 0,3 pct., mens CAC 40 i Paris løftes 0,8 pct.
Læs mere
Fold sammen

Ganske som herhjemme er aktiviteten afdæmpet frem mod flere store begivenheder torsdag, men for de fleste af de store markeder er der overvægt til de grønne aktier, mens der for anden dag i træk er fald herhjemme.

FTSE 100-indekset i London stiger 0,3 pct., mens CAC 40 i Paris løftes 0,8 pct. Alt imens stiger det tyske DAX-indeks 0,3 pct., og det brede Stoxx 600-indeks trækkes op med 0,5 pct.

Med til at løfte humøret en anelse har Den Europæiske Centralbank (ECB) tilsyneladende været, allerede dagen inden banken afholder rentemøde.

Ifølge Bloomberg News, der har sine informationer fra to anonyme embedsmænd, vil ECB nemlig sænke sine inflationsforventninger ved rentemødet torsdag på grund af lavere energipriser.

ECB's nye prognose viser ifølge kilderne en inflationstakt på rundt regnet 1,5 pct. i hvert af årene 2017-2019. I marts estimerede ECB, at prisstigningstakten ville lande på 1,7 pct. i år, 1,6 pct. i 2018 og 1,7 pct. i 2019.

På selskabssiden er der fokus til banksektoren, efter at Spaniens fjerdestørste bank, Banco Popular, er blevet overtaget af landsmændene fra Banco Santander, der er en af Europas største banker, for blot 1 euro.

Banco Popular var tæt på at gå under ifølge ECB, og derfor har EU's Single Resolution Board, der blev oprettet i kølvandet af finanskrisen for at minimere de skadelige virkninger fra kriseramte banker, godkendt overtagelsen.

Banksektoren under Stoxx 600-indekset stiger 1,1 pct. i lettelse over, at et krak kan være undgået.

Energiselskaberne er også i god gænge onsdag, efter at de tyske elselskaber med atomkraftværker har scoret milliarder i en retssag.

Eon, RWE og andre tyske forsyningsselskaber har fået medhold i den tyske højesteret og står til at få 6,3 mia. euro (knap 47 mia. kr.) tilbage, de har betalt i en særlig skat på brændstof til atomenergi i årene 2011 til 2016.

Eon stiger 5,7 pct. til 8,51 euro, mens RWE stiger 4,5 pct. til 19,35 euro. Samlet stiger forsyningssektoren under Stoxx 600-indekset 0,9 pct.