Aktier: Banker og forsikringsselskaber under lup i grøn start

Der er umiddelbart lagt op til en fortsættelse af de gode takter på det danske aktiemarked onsdag morgen, efter at C20 Cap-indekset tirsdag leverede sin bedste dag siden april med en stigning på 1,4 pct. til 1118,15.

Der er umiddelbart lagt op til en fortsættelse af de gode takter på det danske aktiemarked onsdag morgen, efter at C20 Cap-indekset tirsdag leverede sin bedste dag siden april med en stigning på 1,4 pct. til 1118,15. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

I Kina falder aktierne godt nok onsdag morgen, men samtidig var der pæne stigninger i Japan - og de amerikanske aktier steg omkring 0,7 pct. efter dansk lukketid, målt på S&P 500-indekset.

Samtidig peger futures i Europa - Storbritannien, hvor pundet styrkes, undtaget - op. Futures for det tyske DAX-indeks stiger onsdag morgen 0,6 pct.

STRESSTEST TAGER FOKUS HOS BANKERNE

I USA var særligt bankerne i god form tirsdag, og dem er der også fokus på herhjemme onsdag, efter at Nationalbanken har offentliggjort resultaterne af en omfattende stresstest og analyse, der blandt andet peger på, at enkelte banker ville mangle kapital i et såkaldt hårdt recessionsscenarie.

Samtidig advarer Nationalbanken om en for lempelig tilgang til udlån til særligt erhvervskunder, efter at bankerne rent finansielt har haft en lang og god periode. Det kan nemlig komme til at betyde markant større tab på udlån, når konjunkturen igen vender, lyder advarslen.

Danske Bank-aktien sluttede tirsdag 1,4 pct. højere i 234,70 kr., mens Nordea steg 0,3 pct. til 73,20 kr. Jyske Bank steg 1,3 pct. til 336,80 kr.

GN PRESSET AF SÆNKET ANBEFALING

For GN Group kan glæden måske blive knap så stor. I hvert fald har amerikanske Morgan Stanley sænket sin anbefaling af den aktie til "undervægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er skåret til 200 kr. fra 212 kr.

Det er særligt bekymringer om en afdæmpet markedsvækst næste år, der trækker ned i Morgan Stanleys analyse, skriver Bloomberg News.

Finanshuset har også sænket sin anbefaling af den schweiziske rival Sonova, mens anbefalingen af William Demant Holding er fastholdt på "ligevægt". Her er kursmålet samtidig løftet til 177 kr. fra 174 kr.

GN-aktien faldt tirsdag 0,6 pct. til 206,80 kr., mens William Demant bakkede 0,3 pct. til 178,40 kr.

Et ændret kursmål kan måske også få effekt på Genmab, der har fået sænket sit kursmål hos Bryan Garnier med knap 400 kr. til 1680 kr. Anbefalingen "køb" er dog ifølge data fra Bloomberg News fastholdt, og ændringen dateres desuden til mandag i nyhedsbureauets systemer.

Også A.P. Møller-Mærsk må se sit kursmål blive sænket - her hos norske Fearnley Securities - der sænker til 10.900 kr. fra 13.000 kr. og gentager den negative anbefaling "reducer".

Mærsks B-aktie steg tirsdag 1,6 pct. til 10.500 kr., efter at selskabet hentede en vigtig godkendelse til overtagelsen af tyske Hamburg Süd fra de sydkoreanske myndigheder.

FORSIKRINGSSELSKABER KIGGER PÅ POTENTIELT OPKØB

Fokus kan der også komme til forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark, efter at Børsen har berettet, at det mindre selskab Alka muligvis er på vej mod et salg.

Ifølge avisen har flere af ejerne bag Alka hyret svenske SEB til at stå for processen med at finde købere til selskabet.

Nykredit og Sydbank vurderer over for Ritzau Finans, at Alka kan være et interessant opkøbsmål for både Tryg og Topdanmark.

Aktierne i de to selskaber steg tirsdag henholdsvis 1,5 pct. til 154,10 kr. og 1,8 pct. til 265,20 kr.

SMÅ REGNSKABER I VENTE

Blandt sidepapirerne er der opmærksomhed til entreprenørselskabet Arkil og olieselskabet Atlantic Petroleum, der begge afleverer regnskaber for tredje kvartal.

Fra regnskabsfronten et andet sted - i USA - kan der også drysse lidt fokus af til smykkeselskabet Pandora, der tirsdag steg hele 6,3 pct. til 594 kr.

Det sker, når Tiffany afleverer sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18 før den amerikanske børsåbning.

Endelig kan Chr. Hansen Holding, som tirsdag faldt 2,9 pct. til 559 kr. efter meldingen om topchefens afgang, komme under teknisk pres onsdag, hvor retten til et udbytte på 6,33 kr. per aktie fragår.

/ritzau/FINANS