Aktier: Banker og finsk emballageselskab trak grønne markeder

De europæiske aktier red onsdag med på jubelbølgen efter tirsdagens opløftende udtalelser fra Janet Yellen, der er chef for den amerikanske centralbank.

Læs mere
Fold sammen

Chefen for Federal Reserve påpegede tirsdag eftermiddag i Senatet, at centralbanken snart vil løfte sin ledende rente igen, hvis den amerikanske økonomi fortsætter med at levere, som den gør netop nu.

Det gav et løft til dollar og til renterne, hvilket understøtter de eksportorienterede europæiske virksomheder og i særdeleshed bankerne, der har renteindtægter som den primære indtægtskilde.

Det kunne også mærkes i Stoxx 600-indekset, hvor undergruppen for bankaktier var den klart mest stigende industrigruppe med en fremgang på 1,5 pct. Samlet steg det paneuropæiske indeks med 0,4 pct.

FTSE 100-indekset i London steg 0,6 pct., mens CAC 40 i Paris løftedes 0,7 pct., og DAX-indekset i Frankfurt steg 0,3 pct.

Øverst i Stoxx 600-indekset var den finske emballageproducent Huhtamäki, der konkurrerer med danske Hartmann.

Selskabet kunne ellers umiddelbart ikke helt følge med forventningerne i fjerde kvartal, men efter et svagt tredje kvartal ses resultaterne alligevel lidt som en lettelse i markedet, vurderer finanshuset Financial Investment Management ifølge Bloomberg News.

Det finske selskab steg 8,7 pct. til 36,19 euro.

Blandt de positive bankaktier stak franske Credit Agricole ud efter at have leveret et godt regnskab for fjerde kvartal.