Aktier: Banker og Fiat-Chrysler steg til vejrs

Læs mere
Fold sammen

Der var stigninger på alle store europæiske børser mandag, da sidste uges konflikt mellem USA og Nordkorea så ud til at glide en anelse i baggrunden.

Stoxx 600-indekset startede ugen med en stigning på 1,2 pct. trukket af en god udvikling i banksektoren, hvor blandt andet tyske Commerzbank og Deutsche Bank steg 3,4 pct. og 3,3 pct.

- Finansaktier er højfølsomme aktier, så når markedet er præget af udsalg, bliver de ramt ekstra hårdt. Vi ser den modsatte reaktion efterfølgende, hvor volatiliteten bliver mindre, og de cykliske aktier får medvind, siger Caroline Simmons, der er stedfortrædende investeringschef hos UBS Wealth Management, til Reuters.

I en anden sektor var der fokus på den italienske bilfabrikant Fiat-Chrysler, som følge af at et kinesisk selskab i juli skulle have fremlagt mindst et bud på virksomheden med en præmie i forhold til den daværende aktiekurs.

Historien stammer fra branchemediet Automotive News, som kunne fortælle, at Fiat-Chrysler valgte at afvise buddet på grund af prisen. Fiat-Chrysler-aktien steg 7,9 pct.

Aktien i den tyske-britiske rejsekoncernen TUI var også blandt de mest stigende i Stoxx 600-indekset, da den ud over en generelt god stemning på markedet nødt godt af, at Credit Suisse hævede anbefalingen til "neutral" fra "underperform".

TUI er noteret både i Frankfurt og London, og i den britiske hovedstad steg aktien 5,7 pct. til rekordhøje 1292 pence.

/ritzau/FINANS