Aktier: Banker fører an i den største stigning i tre uger

Det er bankaktierne, der viser vejen mandag middag på de europæiske aktiemarkeder, der har kurs mod den største stigning i tre uger, skriver Bloomberg News.

Samlet ligger indekset for banker som den mest stigende gruppe i det brede europæiske Stoxx 600-indeks med et plus på 1,4 pct. Lige efter er det råvareselskaberne, der samlet ligger til et plus på 1,1 pct., mens sundhedssektoren ligger i den anden ende til et fald på 0,2 pct. Summa summarum giver det Stoxx 600 et plus på 0,5 pct. mandag middag.

Ser man på de enkelte selskaber, er det dog den hollandske elektronikkoncern Philips, der klarer sig bedst mandag middag. Aktien stiger med 4,9 pct. efter en melding fra selskabet på, at overskuddet steg med 14 pct. i tredje kvartal i forhold til perioden sidste år.

Og ifølge Pierre Mouton, fondsmanager hos Notz, Stucki & Cie., er det netop indtjeningen hos selskaberne, der i den kommende tid vil præge aktiemarkederne i forbindelse med, at regnskaberne for tredje kvartal fortsætter med et rulle ind på børserne.

- Vi har bedre europæiske makroøkonomiske tal end tidligere - og derfor venter vi gode præstationer fra de europæiske aktiemarkeder, siger han til Bloomberg.

Der er fuld knald på regnskaberne i denne uge, hvor mere end 100 Stoxx 600-selskaber kommer med friske tal. Blandt dem er storbankerne Deutsche Bank og Barclays, medicinalselskabet Novartis og bilproducenten Volkswagen.

Mandag er der dog fokus - den negative af slagsen - på britiske Cobham, der er underleverandør til flyindustrien. Aktien dropper med 16,1 pct., hvilket er det største fald i seks måneder, efter at selskabet er kommet med den tredje nedjustering i år for resultatet for hele 2016.

Mandag er også nedtursdag for den schweiziske kemikalie- og sprøjtemiddelproducent Syngenta, efter at China National Chemical, der også går under navnet ChemChina, tilsyneladende ikke har overholdt EU's tidsfrist for fremsendelse af dokumenter til EU i forbindelse med det overtagelsestilbud på 43 mia. dollar, som kineserne har lagt på Syngenta.

Aktien falder med 7,7 pct., hvilket er det største fald siden august 2015, skriver Bloomberg.