Aktier: Bankaktier starter i toppen og Mærsk falder på grøn dag

Læs mere
Fold sammen

Det danske aktiemarked starter ugen med grønne tal mandag. A.P. Møller-Mærsk placerede sig i toppen kort efter handelsstart med en stigning på mere end 1 pct., men efter 10 minutters handel ligger rederiaktierne med røde tal.

C20 Cap-indekset stiger 0,2 pct. til indeks 1128,20 fra morgenstunden.

A.P. Møller-Mærsk har som led i Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd solgt sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM. Parterne er blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen på Mercosul, der i 2016 omsatte for 128 mio. dollar.

Mærsk må i øvrigt leve med stadig at have Moodys sabel hængende over sig. Ratinginstituttet holder fortsat nøje øje med A.P. Møller-Mærsk og overvejer at sænke den danske rederikoncerns kreditvurdering.

Det fortæller kreditvurderingsbureauet i en meddelelse fredag. Mærsk fik sat sin karakter, som i øjeblikket er på Baa2, under negativt opsyn i august af både Moodys og konkurrenten Standard & Poors oven på salget af Maersk Oil til franske Total.

- Forlængelsen af gennemsynet af at ratingen afspejler den løbende usikkerhed med henblik på brugen af provenuet fra Total-aktierne.

- Derudover er salget af Maersk Oil ikke lukket endnu, og adskillelsen af Maersk Drilling og Maersk Supply Service udestår fortsat, udtaler Maria Maslovsky, Mærsk-analytiker hos Moody's.

B-aktien faldt 0,4 pct. til 10.590 kr., efter at den ellers lå til en stigning på 1,3 pct. efter få minutters handel.

I stedet overtager Jyske Bank og Danske Bank topplaceringerne med stigninger på henholdsvis 0,8 pct. til 336,80 kr. og 0,6 pct. til 239,10 kr. Dermed fortsætter de fredagens trend.

GENMAB AFHOLDER FORSKNINGSDAG

Mandag holder investorerne også øje med Genmab, der holder forsknings- og udviklingsdag i Atlanta klokken 20 lokal tid - det vil sige klokken 2 natten til tirsdag dansk tid.

På mødet vil Genmab præsentere data for studier med Darzalex, som fremlægges i forbindelse med kræftkonferencen, der løber fra den 9. til den 12. december, og som er arrangeret af American Society of Hematology. Desuden vil Genmabs øvrige lægemiddelkandidater blive drøftet.

Mandag starter Genmab-aktien 0,1 pct. højere i 1195 kr.

REGNSKAB FRA TK DEVELOPMENT

Dagen byder også på et regnskab fra TK Development, der tjener sine penge på at udvikle og eje ejendomme. Selskabet fremlægger regnskabstal for tredje kvartal af 2017/18.

I det seneste regnskab udløste et forsinket projekt og meromkostninger til et projekt i Køge i forbindelse med en entreprenørkonkurs en nedjustering, og selskabet venter nu et overskud før skat på 50-60 mio. kr. mod tidligere 100-120 mio. kr.

Aktien falder 1,8 pct. til 8,50 kr. mandag morgen.

Der kan også falde en smule opmærksomhed af til Brøndby, der i weekenden meddelte, at fodboldklubben har forlænget kontrakten med cheftræner Alexander Zorniger. Aftalen løber nu til og med 30. juni 2020.

Mandag morgen falder aktien 1,2 pct. til 0,81 kr.

Topdanmark-aktien har af Barclays fået løftet kursmålet til 266 kr. fra 208 kr., mens anbefalingen "ligevægt" fastholdes. Det viser data fra Bloomberg News.

Forsikringsaktien stiger 0,7 pct. til 270,20 kr.

/ritzau/FINANS