Aktier: Bankaktier forrest i positivt eliteindeks

Det danske C20 Cap-indeks var både grønt og rødt onsdag, men endte med et plus på 0,3 pct. i 1017,06.

Læs mere
Fold sammen

Det var Carlsberg, der gennem hele dagen ledte an i indekset, men bryggeriet faldt en smule tilbage sidste på dagen og endte i et plus på 0,9 pct. og en pris aktie på 639,50 kr.

Det skete oven på en ventet nyhed om, at bryggeriet nedlægger en række stillinger; 180 ansatte siges der farvel i alt og 75 ansatte alene i Danmark.

Forrest i indekset lå Jyske Bank med en stigning på 1,6 pct. til 334,40 kr. tæt efterfulgt at Nordea, der fik et rap over nallerne af det svenske finanstilsyn tirsdag på grund af en sag om hvidvask af penge, men endte i et plus på 1,3 pct. onsdag og en kurs på 88,30. Danske Bank fulgte efter med et plus på 1 pct. til 198 kr.

Genmab lå længe til en pæn stigning på en dag, hvor selskabets amerikanske partner Johnson & Johnson holdt investordag og fortalte, at man vil indsende en registreringsansøgning for lægemiddelkandidaten Daratumumab i løbet af 2015. Det var åbenbart en mindre godbid end ventet, og Genmab endte med en beskeden stigning på 0,1 pct. til 588 kr.

Hvis Genmab-investorer sad en smule uforløste tilbage, var det intet at sammenligne med de personer, som har Topdanmark-aktier i aktiedepotet. Ifølge Alm. Brand Markets var regnskabet for første kvartal en gedigen skuffelse, og selvom forsikringsselskabet opjusterede forventningerne til hele året en spids, underpræsterede selskabet på flere fronter.

Topdanmark kom ud af første kvartal med et nettooverskud på 310 mio. kr., hvor der var ventet et overskud på 361 mio. kr. blandt analytikerne, og den så afgørende combined ratio, som gerne skal så langt ned som muligt, steg til 90,6, mens der var ventet 88,6.

- Første kvartal skuffede bredt, og det er derfor svært at se kvartalet som et isoleret dårligt kvartal. Toplinjen mærkes af jagten på lønsomhed, uden vi dog endnu ser indikationer på en øget indtjening, skrev aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen i en analyse efter regnskabet.

Topdanmark fik barberet 6,8 pct. af selskabets markedsværdi, og aktien kostede 196 kr. ved luk.

Forsikringsselskabet befinder sig ikke i C20, men havde taget førertrøjen i bunden, såfremt det var tilfældet. Det var i stedet konkurrenterne hos Tryg, der løb med den tvivlsomme ære efter et fald på 1,4 pct. til 144,50 kr.

Bedre gik det for H+H International, der steg 1,8 pct. til 57 kr., efter at regnskabet afslørede, at første kvartal bød på en omsætning på 343 mio. kr. mod 289 mio. kr. året før. Justeret for valutakurser og opkøb var den organiske vækst på 8,7 pct. Samtidig vendte resultatet før skat af de fortsættende aktiviteter til et overskud på 17,7 mio. kr. fra et underskud på 25,1 mio. kr., og bundlinjen blev forbedret til et plus på 11,3 mio. kr. fra et tab på 29,7 mio. kr.

Ejendomsselskabet Jeudan faldt oven på sit regnskab, der godt nok viste et højere driftsresultat end året forinden, men åbenbart ikke nok til investorerne, som kvittede med et fald på 0,3 pct. til 678 kr.

ISS fik onsdag løftet kursmålet hos danske Alm. Brand Markets og svenske SEB, der begge fastholder anbefalingen "køb". Kursmålet for ISS er løftet til 290 kr. fra 250 kr. af SEB, mens Alm. Brand Markets har løftet kursmålet til 250 kr. fra 230 kr. ISS afleverer regnskab for første kvartal torsdag morgen, så onsdag var sidste dag for de investorer, der ville positionere sig i serviceaktien inden kvartalsopdateringen, og det skete med et mindre fald på 0,2 pct. til 229,2 kr.

Biotekfirmaet Zealand Pharma fortalte tidligt onsdag, at man har sat gang i et fase 1b-studie med en flerdosis-version af sin glukagonanalog, ZP4207. Resultaterne for lægemiddelhåbet til behandling af episoder, hvor blodsukkeret falder for kraftigt hos type 1-diabetikere, ventes at være klar i andet halvår i år, når 24 patienter har været igennem programmet. Zealand-aktien steg 6,5 pct. til 98 kr.

Össur holdt kapitalmarkedsdag i København, og investorerne sendte den islandske protesevirksomhed 0,5 pct. op til 21,4 kr.

Rockwool, der torsdag kommer med regnskab, fik lidt positiv opmærksomhed fra Nordea i form af et løftet kursmål. Banken sætter nu barren ved 975 kr. mod tidligere 775 kr., mens anbefalingen stadig er "hold" for isoleringsaktien. Tirsdag eftermiddag sænkede Alm. Brand Markets imidlertid sin anbefaling til "sælg" fra "neutral" og fortalte, at aktien er dyr. Det afholdte dog ikke aktionærerne i at løfte selskabets markedsværdi med 1,6 pct., så B-aktien kostede 916 kr.

Det er som regel et godt tegn, når insidere køber aktier, men selvom administrerende direktør i Monberg & Thorsen, Mats Jönsson, købte aktier i selskabet for 338.000 kr., faldt aktien 0,7 pct. onsdag til 341 kr.