Aktier: Bankaktier afbøder fald i eliteindeks

Især Jyske Bank, men også de to største C20-banker rider onsdag middag højt på positive dønninger fra USA, hvor bankaktierne havde en god tirsdag - ikke mindst på baggrund af udtalelser fra den kommende centralbankchef Jerome Powell.

Foto: PR. Især Jyske Bank, men også de to største C20-banker rider onsdag middag højt på positive dønninger fra USA, hvor bankaktierne havde en god tirsdag - ikke mindst på baggrund af udtalelser fra den kommende centralbankchef Jerome Powell.
Læs mere
Fold sammen

»I USA steg bankerne ret pænt i nat - de fleste store banker steg 3-4 pct. efter at Powell var ude at sige, at han vil overveje at lempe reguleringerne for bankerne, og samtidig gentog han, at der kan forventes rentestigninger. Det var en cocktail, som bankerne godt kunne lide, og det smitter positivt af på den europæiske banksektor her i dag,« konstaterer chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

Han påpeger, at udtalelserne fra Powell umiddelbart er meget fokuseret mod USA.

Jyske Bank-aktien ligger ved middagstid 1,2 pct. højere i 340,90 kr., mens Danske Bank stiger 0,6 pct. til 236,10 kr., og Nordea-aktien løftes 0,4 pct. til 73,50 kr.

Dermed bidrager de tre finansaktier til en afbalancering af det samlede indeks, som ellers er tynget af aktier som Novozymes, GN Store Nord og Vestas. Indekset falder 0,1 pct. til 1116,6.

MÆRSK FORTSÆTTER OP

Øverst i C20-indekset kæmper Jyske Bank om topplaceringen med Mærsk B-aktien, der stiger 1,3 pct. til 10.636 kr., Pandora, som ligger 1,1 pct. højere i 600,50 kr., og Ørsted-aktien, der uden selskabsspecifikke nyheder stiger 1,4 pct. til 348,90 kr.

- Mærsk har været inde i en pænt negativ trend i lang tid, som er brudt nu, og det er meget naturligt, at den kommer lidt igen. Der har været meget fokus på rateudviklingen på det seneste. Man kan sige meget om Mærsk, men det går faktisk den rigtige vej lige nu, og udsigterne for 2018 ser også pæne ud. Og jeg tror, at den godt kan fortsætte lidt yderligere op her fra, bemærker Mads Zink.

Mærsks B-aktie fortsætter tirsdagens stigning motiveret af en vigtig godkendelse i Sydkorea af overtagelsen af tyske Hamburg Süd. Omvendt må A.P. Møller-Mærsk onsdag se sit kursmål sænket hos norske Fearnley Securities til 10.900 kr. fra 13.000 kr.

Pandora bygger videre på tirsdagens stigning, og onsdag kan aktien komme i fokus, når den amerikanske juvelerkæde Tiffany & Co. afleverer sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18 før den amerikanske børsåbning.

VESTAS I SLINGREKURS

Efter en indledende stigning har Vestas lagt sig i midten af C20 med et tab på 1,7 pct. til 386,00 kr.

- Der er jo ikke rigtigt nogen nyheder bag de stigninger, vi så i går. Jeg ved godt, at markedet søger dem, men jeg tror bare, at alle de aktier, der var kommet for langt ned, fik et mindre "rebound" i går, og i dag startede den i samme dur, og så er der nogen, der synes, at den er steget lidt for meget på lidt for kort tid. Der er ikke nyhedsdrevet, de kursudsving, du ser i dag, mener Mads Zink og betegner kursudviklingen som "flow-drevet".

GN PRESSET

GN-aktien er blandt onsdagens rødeste aktier med et fald på 3,7 pct. til 199,20 kr. ved middagstid. Amerikanske Morgan Stanley har nemlig sænket sin anbefaling af den aktie til "undervægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er skåret til 200 kr. fra 212 kr. Det er særligt bekymringer om en afdæmpet markedsvækst næste år, der trækker ned i Morgan Stanleys analyse, skriver Bloomberg News.

Finanshuset har også sænket sin anbefaling af den schweiziske rival Sonova, mens anbefalingen af William Demant Holding er fastholdt på "ligevægt". Her er kursmålet samtidig løftet til 177 kr. fra 174 kr., men WDH-aktien falder 1,5 pct. til 175,80 kr.

NOVOZYMES HELT I BUND

Nederst i eliteindekset ligger Novozymes med et fald på 4,5 pct. til 330,80 pct. Dagens selskabsspecifikke nyhed om enzymselskabet er, at topchefen, Peder Holk Nielsen, tirsdag solgte 50.000 aktier selskabet for 17,2 mio. kr.

I den dybe ende af eliteindekset ligger også Genmab, der falder 1,7 pct. til 1193 kr., efter at Bryan Garnier har reduceret kursmålet med knap 400 kr. til 1680 kr. Anbefalingen "køb" er dog ifølge data fra Bloomberg News fastholdt, og ændringen dateres desuden til mandag i nyhedsbureauets systemer.

MULIGHEDER I FORSIKRING

Onsdag skriver Børsen, at det mindre forsikringsselskab Alka muligvis er på vej mod et salg, og det kan bringe opmærksomhed mod Topdanmark, Tryg og Alm. Brand. Ifølge avisen har flere af ejerne bag Alka hyret svenske SEB til at stå for processen med at finde købere til selskabet, og Nykredit og Sydbank vurderer over for Ritzau Finans, at Alka kan være et interessant opkøbsmål for både Tryg og Topdanmark.

Aktien i Tryg stiger 0,1 pct. til 154,40 kr., Topdanmark og Alm Brand ligger uændret i henholdsvis 265,20 kr. og 71 kr.

SMÅ REGNSKABER I VENTE

Blandt sidepapirerne er der opmærksomhed til entreprenørselskabet Arkil og olieselskabet Atlantic Petroleum, der begge afleverer regnskaber for tredje kvartal.

Proteseproducenten Össur falder 1,6 pct. til 28,23 kr., efter at svenske SEB har indledt dækning af aktien med den negative anbefaling "sælg" og et kursmål på 25 kr.

/ritzau/FINANS