Aktier: Bang & Olufsen til vejrs i negativt marked

Bang & Olufsen er skudt til vejrs i det danske C20-indeks, der er præget af negativ stemning grundet en generel negativ udvikling på børserne i Asien og Europa.

Der er højt humør hos Bang & Olufsen-aktionærerne, der kan glæde sig over en kursstigning på 2,47 pct. til kurs 748. Kursstigningen kommer efter selskabet i dag har fremlagt deres halvårsrapport, hvori forventningerne til årets resultat før skat opjusteres til 470-510 mio. kr. mod tidligere 460-500 mio. kr. Flere analytikere havde godt nok skruet forventningerne i vejret til halvårsregnskabet, men de havde ikke regnet med, at opjusteringen kom allerede nu.

Koncernens omsætning landende i regnskabsårets første halvår på 2.069 millioner kr. mod 1.924 millioner kr. i samme periode sidste år, svarende til en fremgang på 8 pct. Resultatet før skat for andet kvartal landede på 180,7 mio kr. mod ventet 147 mio. kr.

TrygVesta kan onsdag glæde sig over, at Danske Equities har valgt at hæve deres fair værdi på aktien fra 445 kr. pr. aktie til 495 kr. pr. aktie. mens de fastholder anbefalingen 'køb'. Det sker efter forsikringskoncernen i går meddelte, at man på grund af en foreløbig resultatopgørelse havde valgt at opjustere forventningerne til resultatet for 2006 til 3,7-3,8 mia. kr. mod tidligere forventninger på 3,2 mia. kr. Meddelelsen sendte tirsdag aktien til vejrs, men onsdag er aktien præget af fald på ca. 2,35 pct. til kurs 456,5, der primært skyldes profithjemtagning.

Den øgede fokus på forsikringsbranchen, ovenpå tirsdagens positive meddelelse fra TrygVesta, er i dag kommet Topdanmark til gode, som stiger med 0,73 pct. til kurs 973. I den forbindelse anbefaler Amagerbanken 'køb' af Topdanmark-aktien.

A.P.Møller-Mærsk sejler fremad med en stigning på 0,56 pct. til kurs 53.800. Rederigiganten vil nu oprette en ekspresrute mellem Kina og Europa. Herved kan transporttiden mindskes ved at sejle direkte uden stop, og det giver det danske rederi mulighed for at få en bedre betaling for transporten af containere fra Asien til Europa. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

I sidepapirerne luner isoleringskoncernen Rockwool sig med en stigning på 2,56 pct (B) til kurs 923, efter selskabet atter har valgt at opjustere forventningerne til hele 2006 til et nettooverskud på 900 mio. kr. fra et senest ventet overskud på 800 mio. kr. Omsætningen ventes at stige med 15 pct., hvilket er 2 pct.point mere end tidligere ventet. Det skriver RB-Børsen.