Aktier: August kan blive dårligste aktiemåned i USA siden 2012

Der er som ventet små aktiefald i de tre store, amerikanske aktieindeks ved markedsåbning mandag på den sidste handelsdag i august, hvor olieselskabet Phillips 66 og streamingtjenesten Netflix tager fokus med hvert deres fortegn.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, falder alle 0,3-0,6 pct., og med faldet kan august blive den dårligste aktiemåned siden 2012.

Dermed følger de amerikanske markeder trenden på den anden side af Atlanten, hvor langt de fleste aktieindeks har ligget i rødt terræn hele mandagen.

Det er fortsat uroen i Kina, hvor der hersker stor usikkerhed om landets økonomiske vækst, der sætter sit præg på det amerikanske aktiemarked mandag.

Streamingtjenesten Netflix falder 0,7 pct., efter at selskabet i weekenden offentliggjorde, at det ikke vil forny sin kontrakt med tv-selskabet Epix. Netflix vil fremover fokusere på selv at producere film frem for at skulle dele film og serier med konkurrerende udbydere.

Det betyder, at Netflix-kunder ved udgangen af september må vinke farvel til en række populære film som The Hunger Games: Catching Fire og World War Z.

Netflix-aktien er dog steget omkring 71 pct. over de sidste 12 måneder.

I top finder man olieselskabet Phillips 66, der stiger 3,3 pct., efter at Berkshire Hathaway med den karismatiske rigmand Warren Buffett i spidsen har erhvervet en stor aktiepost i selskabet.

Forud for børsåbningen mandag skulle investorerne fordøje weekendens centralbankmøde i Jackson Hole i USA, hvor en lang række af verdens centralbankchefer var til stede. Topmødet bød ikke på nogen nævneværdige indikationer om en timing af den amerikanske centralbanks forestående rentestigning, hvilket var det markedet for alvor holdt øje med.

Ikke desto mindre vurderer økonomerne nu, at sandsynligheden for en rentestigning i forbindelse med september-mødet i den pengepolitiske komité, FOMC, er steget, efter at centralbankens viceformand, Stanley Fischer udtalte, at der er god grund til at forvente en acceleration i inflationen.

Fischer var på weekendens stormøde yderst påpasselig med at indikere timingen af rentestigningen, men hans udtalelser indikerer ifølge Bloomberg News, at en stigning allerede i september stadig ikke kan udelukkes.