Aktier: Asiens aktier følger Wall Street ned

Læs mere
Fold sammen

De fjernøstlige aktiemarkeder følger i fodsporene på de faldende amerikanske aktier. Og som på Wall Street er det bekymringer over den ny græske regerings spilfægterier for at få nedsat den enorme gældsbyrde eller på anden måde at reducere de græske betalinger, der trykker.

Et brud på de løfter om at honorere krav, der blev stillet fra blandt andre EU i forbindelse med landets redningspakke, synes at være forestående, og en opblussen af hele gældskrisen kan blive resultatet.

- Forsigtigheden er berettiget. Uroen om Grækenland er blusset op igen, og det har fået investorerne til at tage nogle af gevinsterne efter de seneste ugers stærke markeder, siger investeringschef Matthew Sherwood fra Perpetual i Sydney til Bloomberg News.

I Japan frygtes uroen påny at styrke yen, mens de negative amerikanske investorer samtidig påvirker i nedadgående retning. Det toneangivende japanske Nikkei-indeks falder 0,7 pct., mens det brede Topix-indeks handles 0,2 pct. lavere.

De kinesiske investorer går mod strømmen, efter at friske inflationsdata igen viser faldende priser for såvel forbrugerne som på produktionssiden. Det har øget håbet om nye lempelser fra myndighedernes side med stigende aktiekurser til følge.

Shanghai Composite stiger 1,1 pct., mens CSI 300-indekset øger 1,4 pct. Hongkongs Hang Seng ligger samtidig med en lille stigning på knap 0,1 pct.

Blandt de øvrige børser ligger Sydney med et minus i ASX200-indekset på 0,3 pct., og aktiebørserne i Seoul og Taipei ligger med negative fortegn på henholdsvis 0,4 pct. og 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med plusser på godt 0,1 pct. i Asien.