Aktier: Asien venter på afklaring fra Fed-chef

Efter en blandet start ligger de fjernøstlige aktiemarkeder i stigende grad i positivt territorium tirsdag morgen, hvor en vending i Tokyo har bragt en overvægt af kursstigninger frem til overfladen.

Læs mere
Fold sammen

Omsætningen er dog fortsat begrænset, idet investorerne afventer den amerikanske centralbankchef Janet Yellens tale til deltagerne i den årlige centralbankkonference i Jackson Hole fredag.

- Vi er nødt til at vente på Yellens kommentarer, før der kommer nogen form for afklaring. På trods af visse tegn på forbedringer i den amerikanske økonomi, især på arbejdsmarkedet, er en renteforhøjelse formentlig først sandsynlig i 2017. Ser man på i juli-referatet fra Federal Reserve, foretrækker den stadig en meget forsigtig tilgang, vurderer strategichef Chris Green fra First NZ Capital Group Ltd. i Auckland over for Bloomberg News.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks og det bredere Topix-indeks ligger begge med et plus på 0,2 pct.

På børsen i Hongkong er der derimod en negativ undertone.

- Markedet var overkøbt efter den store stigning, efter at have øget omkring 3000 point siden slutningen af juni. Shenzhen aktie-linket er blevet indpriset, og vi er løbet tør for positive katalysatorer, mens der er en masse nedadvendte risici, hvis virksomhedernes indtjening ikke lever op til forventningerne, og hvis Janet Yellen giver stramme-agtige signaler, siger markedsstrateg Daniel So fra CMB International Securities i Hongkong til Bloomberg News.

Hang Seng-indekset falder 0,3 pct., mens de kinesiske børser på fastlandet stiger - med et plus i CSI 300-indekset på 0,3 pct. og i Shanghai Composite på 0,2 pct.

Blandt de øvrige børser ligger Sydkoreas Kospi-indeks med et plus på 0,4 pct., og Taiwans Taiex-indeks øger 0,7 pct., mens Singapores Strait Times falder 0,1 pct.

Investorerne i Sydney kan slutte tirsdagen af med den største fjernøstlige gevinst på 1,0 pct.