Aktier: Asien svinger mod plus

Læs mere
Fold sammen

De til dels uforudsigelige udsving på de fjernøstlige aktiemarkeder fortsætter torsdag morgen.

Hvor der tidligere på ugen var tale om negative tendenser, er markedet torsdag svinget mod nord med ganske pæne stigninger til følge.

- Der er ingen grund til, at investorer bør frygte de amerikanske renteforhøjelser, men lidt forsigtighed er berettiget. Langt størstedelen af den globale økonomi vil eksistere under monetære forhold, hvor de finansielle vilkår er enten stabile eller på vej mod yderligere lempelser, siger chefstrateg Matthew Sherwood fra Perpetual i Sydney til Bloomberg News.

Det er den amerikanske centralbank, Federal Reserves, ventede renteforhøjelse i december, der danner baggrund for den positive stemning torsdag.

- Investorerne forventer, at markedet vil stige efter den amerikanske renteforhøjelse, da usikkerheden vil blive fjernet. De ønsker at købe aktier nu, siger markedsstrateg Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset Management i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo giver det sig udslag i en stigning i det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, på 0,7 pct. Også det bredere Topix-indeks øget 0,7 pct.

I Kina tager investorerne forskud på forventede privatiseringer af de mange statsejede selskaber. Det giver især stigninger i Hongkong, hvor Hang Seng ligger med et plus på 0,9 pct.

- Markedet forventer reformerne af SOE (State Owned Enterprises, red.) vil blive fremskyndet, og at der kommer et stort gennembrud næste år. Vi vil sandsynligvis se flere reformer såsom salg af aktiver til private investorer og at tillade de ansatte at eje aktier, siger fond manager Dai Ming fra Hengsheng Asset Management i Shanghai ifølge Bloomberg News.

Shanghai Composite stiger 0,3 pct., mens CSI 300 ligger med en mere beskeden stigning på 0,1 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et plus i Taiwans Taiex-indeks på 1,2 pct., Kospi-indekset i Seoul stiger 1,0 pct., Sydneys ASX-indeks står til at lukke 0,3 pct. højere, mens Singapores Straits Times-indeks falder 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct.