Aktier Asien: Negativ undertone efter forrygende uge

Der er en let negativ undertone på de fjernøstlige aktiemarkeder fredag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Der lader til at være påbegyndt en let gevinsthjemtagning efter ugens markante stigninger, der - ikke mindst torsdag - fandt vej til markedet i kølvandet på onsdag aftens referat fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Federal Reserve har gjort det klart, at dens basisvurdering er en renteforhøjelse i december, og hvis den skulle ændre på det, vil det give kraftige dønninger i markedet. Det har været meget positivt for markederne i indeværende uge, siger markedsstrateg Evan Lucas fra IG Ltd i Melbourne til Bloomberg News.

I Tokyo har Federal Reserves udsigter givet anledning til en mindre styrkelse af den lokale valuta, yen, hvilket nu får investorerne til at hive lidt gevinst hjem.

- Yen er faldet til under 123 per dollar, hvilket tynger de japanske aktier. Nikkei 225 har prøvet at nå op på 20.000, men er blevet skubbet tilbage et par gange. Overophedning spøger stadig lidt i investorernes sind, siger chefstrateg Juichi Wako fra Nomura Holdings i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, falder 0,3 pct., og det bredere Topix-indeks dropper med 0,2 pct.

I Kina er markederne mere positive. En blandet morgen er efter frokost omsat til stigninger i Shanghai Composite på 0,5 pct. og på 0,2 pct. for CSI 300. Modsat falder Hang Seng i Hongkong 0,2 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et fald i Taiwans Taiex-indeks på 0,1 pct., og Singapores Straits Times-indeks dropper 0,5 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et plus på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale udsving tæt på nul.