Aktier: Asien males rød

De asiatiske aktiemarkeder er generelt malet med den røde pensel torsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De store aktiesalg fortsatte fra morgenstunden på børserne i Shanghai og Shanzen, men markedet har siden rettet sig, og faldene er begrænsede til under 0,5 pct. Men om det skyldes støtteopkøb, eller blot er en overreaktion i den tidlige handel, står hen i det uvisse.

- Mange investorer venter til der er klare tegn på stabilisering i markedet, før de foretager betydelige investeringer. Der er ingen indlysende positive katalysatorer på kort sigt, hverken fra en grundlæggende eller fra en politisk vinkel, siger aktiehandler Gerry Alfonso fra Shenwan Hongyuan Group Co i Shanghai til Bloomberg News.

Overordnet er det bekymringer over hele det globale vækstbillede, der trækker ned.

Onsdagens referatet fra den seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank pegede ikke den de ventede positive retning.

Federal Open Market Committee, FOMC, vurderede "at grundlaget for at starte stramninger endnu ikke er nået", men konstaterede blot, "at økonomien nærmer sig det punkt".

FOMC bemærkede, at den øgede efterspørgsel efter arbejdskraft "stadig ikke synes at have ført til bredt baserede lønstigninger", og det blev påpeget, at der "udestår en betydelig usikkerhed om, hvornår lønningerne stiger, og om udviklingen kan omsættes til større pris-inflation".

Dermed var betingelserne for den ellers så udbredt ventede renteforhøjelse i september ikke til stede for få uger siden, og den første renteforhøjelse vurderes derfor sandsynligvis udsat.

- De usikre udsigter som omgiver Kina og den kommende amerikanske renteforhøjelse tynger markedet. Mange investorer er stadig på sommerferien og med den lave volumen, giver små salg anledning til uforholdsmæssige store drop, siger chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments i Tokyo til Bloomberg News.

Torsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på op mod 0,2 pct. i Asien.