Aktier: Asien løftet af amerikanske data

Aktiemarkederne i Asien er tidligt torsdag præget af stigninger, efter at et referat fra USA's centralbank bekræftede, at den hidtidige tidsplan for rentestigninger ventes at holde stik.

Aktiemarkederne i Asien er tidligt torsdag præget af stigninger, efter at et referat fra USA's centralbank bekræftede, at den hidtidige tidsplan for rentestigninger ventes at holde stik.

Referatet fra rentemødet i december viste, at et flertal i centralbankens rentekomité var enig om at være tålmodig med rentestigninger, hvilket af flere analytikere tolkes som om, at de nuværende renter på nær nul, vil vare ved indtil udgangen af april.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,7 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

- Det er højst usandsynligt, at Fed vil hæve renten, mens markederne er så kaotiske og mens bekymringer om deflation stadig spøger. Mens de seneste fald ikke har åbnet for de store valueringsmuligheder i det store hele, så er der markeder, der er attraktivt prissat, såsom Kina, udtaler Matthew Sherwood, investeringschef i Perpetual Ltd., til Bloomberg.

Aktiemarkederne får også et skub opad af de bedre end ventede tal for jobskabelsen i verdens største økonomi, USA. ADP-jobrapporten viste, at jobskabelsen i USA i november var på 241.000, mod ventet 225.000. Det har givet fornyet optimisme i den asiatiske fremstillingsindustri, der i stor stil er afhængig af eksport til USA.

Derfor er det også eksportorienterede virksomheder og brancher, som elektronik-industrien, der stiger. I Sydkorea stiger elektronikgiganten Samsung således 1,7 pct., hjulpet på vej af et godt regnskab for fjerde kvartal.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 1,9 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 1,4 pct. Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,5 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 1,7 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 1,03 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 1,5 og 1,6 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,6 pct.