Aktier: Asien afventer Fed-møde, men Kina øger på politiske løfter

Det er småt med udsving på de fleste fjernøstlige aktiemarkeder mandag morgen. Undtagelsen fra reglen er Kina, hvor aktierne skyder i vejret på forsikringer fra den politiske top om, at væksten vil blive afstivet, hvis væksten bremser yderligere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

Men på de fleste asiatiske markeder holder investorerne sig i ro op til det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank tirsdag og onsdag.

- Vi ser investorerne tage noget gevinst efter de seneste markedsstigninger, men nogle er også bekymrede over muligheden for, at Federal Reserve vil indikere, at renteforhøjelserne nærmer sig, siger chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments i Tokyo til Bloomberg News.

Den afventede holdning giver sig udslag i en yderst marginal stigning i Nikkei-indekset, mens det brede Topix-indeks modsat falder med 0,3 pct.

I Kina har investorerne derimod svært ved at få armene ned. Fra morgenstunden har de flokkedes om aktierne, efter at premierminister Li Keqiang søndag understregede, at Kina har masser af råderum til at tilpasse sin politik og til at afstive økonomien, hvis væksten ikke lever op til målene.

- I de seneste år har vi ikke taget nogen kortsigtede stærke incitamenter i brug, så man kan sige, at vores råderum er forholdsvis stort, og værktøjerne i værktøjskassen er relativt mange, lød det fra Li Keqiang.

Shanghai Composite stiger 1,8 pct. og CSI 300-indekset ligger med et plus på 1,9 pct. Hongkongs Hang Seng følger pænt med med en stigning på 0,5 pct.

Blandt de øvrige børser er der stigninger i Singapores Strait Times på 0,6 pct., og Seouls Kospi-indekset øger 0,2 pct., mens ASX-indekset i Sydnet falder 0,2 pct.

De amerikanske S&P-aktiefutures ligger med stigninger på 0,1 pct. i den asiatiske handel.