Aktier: Asiatiske markeder retter sig under voldsom kinesisk volatilitet

De asiatiske aktieinvestorer startede dagen med store kursfald og voldsom volatilitet. Igen er det især de kinesiske markeder, som har taget teten med udsving i Shanghai Composite indekset på over 5 pct. siden start.

Foto: WU HONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De asiatiske aktieinvestorer startede dagen med store kursfald og voldsom volatilitet. Igen er det især de kinesiske markeder, som har taget teten med udsving i Shanghai Composite indekset på over 5 pct. siden start.

Fra en markant negativ start kom markedet tilbage, og i formiddagens løb nåede de kinesiske indeks over nulpunktet, inden de igen blev sendt sydover af de nervøse investorer, der ud over at fokusere på de kinesiske aktier, også skal forholde sig til det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

På mødet, der indledes tirsdag og afsluttes onsdag aften dansk tid, ventes Federal Open Market Committee blandt andet at tage udviklingen i Kina til efterretning.

- Der er behov for en ekstrem forsigtighed. Den genopblussede markedsvolatilitet i Kina vil være et væsentlig diskussionspunkt hos Federal Reserve, om hvordan de opfatter den kinesiske økonomi. Der er en masse globale svagheder og betydelig ekstern risiko, siger investeringsstrateg Matthew Sherwood fra Perpetual til Bloomberg News.

I Tokyo læner investorerne sig op ad de amerikanske kolleger, der mandag sendte Wall Street ned. Aktierne er dog kommet sig en del op til frokostpausen i Tokyo, hvor Nikkei-indekset ligger med et fald på 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,4 pct.

I Kina sidder investorernes nervøsitet uden på tøjet. Mandagens storudsalg blev forlænget tirsdag morgen, men siden har markedet rettet sig under zig-zag-agtige omstændigheder.

Inden frokostpausen lokal tid ligger Shanghai Composite med et minus på 1 pct., mens faldet i CSI 300-indekset er begrænset til 0,2 pct. På det frie marked i Hongkong har Hang Seng vist et ganske usædvanligt comeback og ligger først på eftermiddagen med et plus på 1,5 pct.

Blandt de øvrige børser stiger Taiwans Taiex-indeks 0,6 pct., og Sydneys ASX indeks øger 0,1 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks har rettet sig og nu ligger med et fald på blot knap 0,1 pct.

Tirsdag morgen startede de amerikanske futures med små udsving om nulpunktet i den asiatiske handel, men i løbet af dagen er de steget til plusser på knap 0,4 pct.