Aktier: Asiatiske markeder læner sig op ad Wall Street i afventende handel

De fjernøstlige investorer er i godt humør fredag morgen, og markederne lægger sig tæt op ad de amerikanske aktiemarkeder, der alle lukkede med stigninger torsdag.

De fjernøstlige investorer er i godt humør fredag morgen, og markederne lægger sig tæt op ad de amerikanske aktiemarkeder, der alle lukkede med stigninger torsdag.

Investorerne er dog tilbageholdende, da den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der offentliggøres fredag eftermiddag dansk tid, kan få en afgørende indflydelse på aktiekurserne globalt og sætte retningen for de finansielle markeder i et stykke tid fremover.

- Der er meget lidt, som kan drive markederne forud for fredagens makrodata. Vi kan komme til at se en høj grad af forsigtighed. Lønningsniveauet vil formentlig blive gransket meget nøje for tegn på inflation, siger aktie-chef Andrew Sullivan fra Haitong International Securities Group i Hongkong til Bloomberg News.

Beskæftigelsesrapporten ventes at vise en jobskabelse uden for landbruget på 228.000 nye stillinger i april mod blot 126.000 nye jobs i marts.

Samtidig ventes arbejdsløsheden at falde til 5,4 pct. fra marts' 5,5 pct., mens lønningerne estimeres at være steget 0,2 pct. fra marts.

I Tokyo kommer de store industrikoncernen som Toyota Motor Corp, Minebea Co. og Toshiba Corp. med kvartalsresultater efter japansk lukketid fredag.

Nikkei-indekset stiger 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,8 pct.

I Kina er investorerne igen på banen med forventninger til nye lempelser og vækst-støttende foranstaltninger efter, at friske handelsdata viser endnu et skuffende eksportfald i april.

Shanghai Composite-indekset ligger med en plus på 1,3 pct., og CSI 300-indekset stiger 1,1 pct. Hang Seng i Hongkong øger samtidig med 0,7 pct.

Blandt de øvrige børser er der et plus i Seouls Kospi-indeks på 0,1 pct., og Taiwans Taiex-indeks ligger med en stigning på 0,2 pct., mens Singapores Strait Times lægger fra med 0,5 pct.s stigning.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger fredag morgen med et plus på godt 0,1 pct. i den asiatiske handel.