Aktier: Asiatiske markeder holder næsen i plovfuren fra Wall Street

De asiatiske investorer læner sig op ad deres amerikanske kolleger fredag morgen. Og som på Wall Street torsdag, er det med langt mindre armbevægelser, end de foregående dage har budt på.

De asiatiske investorer læner sig op ad deres amerikanske kolleger fredag morgen. Og som på Wall Street torsdag, er det med langt mindre armbevægelser, end de foregående dage har budt på.

- Markederne har været vilde, og frygten er stadig tæt på zenit. Pessimisme omkring Kina og verdens økonomiske udsigter er udbredt, og optimismen, der omgærede den fortsatte økonomisk vækst i USA er faldende. Vi holder en store del af kapitalen i kontanter og venter tålmodigt på mulighederne for at investere dem, siger investeringschef Tim Shirata fra Guild Investment Management Inc. i Los-Angeles til Bloomberg News.

De seneste dages store udsving er aftaget en del, men under overfladen ligger en høj grad af nervøsitet og lurer.

Det har givet anledning til en del mindre udsving i Tokyo, hvor det ugelange tovtrækkeri fortsætter uden egentlig underliggende trend.

Nikkei-indekset ligger med et plus på 0,1 pct. efter formiddagssessionen, mens det bredere Topix-indeks har øget med 0,4 pct. inden frokost lokal tid.

I Kina synes volatiliteten også at være for kraftigt nedadgående. Morgenens handel har ikke budt på de vanligt massive udsving, og investorerne tager den med ro.

Shanghai Composite falder 0,1 pct. og CSI 300 indekset handles med et fald på 0,2 pct., mens Hongkong modsat ligger med et plus på 0,9 pct. i Hang Seng-indekset.

Blandt de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan i plus med 0,3 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,8 pct., og Sydneys ASX-indeks ligger til at lukke med et minus på 0,1 pct.

Singapores børs er lukket, da der er parlamentsvalg.

Fredag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,3-0,4 pct.