Aktier: Asiatiske markeder går i rødt efter resultatløse forhandlinger

Aktieindeksene i Asien falder tidligt mandag for første gang i fire dage på nyheden om, at den seneste runde af forhandlinger mellem Grækenland og landets kreditorer er faldet til jorden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Særligt kinesiske aktier, der har været igennem en særdeles turbulent udvikling de seneste uger, falder tungt.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,4 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

De fejlslagne forhandlinger om en redningspakke til Grækenland på 7,2 mia. euro betyder, at Grækenland nu har to uger at løbe på, indtil landets finansiering fra tidligere redningspakker løber ud. Dermed er deadline flyttet til et møde mellem EU's finansministre d. 18. juni i Luxembourg.

- Frygten for Grexit er steget betydeligt. Med mindre en af parterne giver sig, så ser det ud som, at Grækenland ikke har noget andet valg end at erklære sig statsbankerot og forlade euro-samarbejdet. Tabene ville være enorme, selvom de primært ville blive båret af skatteyderne og ingen ved rigtig hvad de kort- eller langsigtede konsekvenser vil være, udtaler Stewart Richardson, investeringschef i RMG Wealth Management, til Bloomberg.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,3 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 0,3 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,4 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 0,5 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever begge en tilbagegang på 1,5 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 1,4 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,54

Topix -0,35

Hongkongs Hang Seng -1,36

China Shanghai Composite -1,54

China CSI 300 -1,68

Taiwan Taiex -0,40

Sydkoreas Kospi -0,47

Indiens BSE Sensex 0,56

Singapores STI -1,0

Sydney ASX 200 -0,34

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.35