Aktier: Asiatiske investorerne kommer skidt fra start

De asiatiske aktieinvestorer er kommet skidt fra start i denne uge.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Usikkerheden om den kinesiske vækst lurer fortsat, og trods de mange regeringstiltag for at støtte op om markederne på det kinesiske fastland, fortsætter kursfaldene. Skuffelse over, at der ikke er kommet nyt tiltag til i weekenden efter fredagens skuffende kinesiske PMI-indeks, får igen de investorer, som kan sælge, til at afhænde, hvad de kan.

Samtidig lurer onsdagens afslutning af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, der kan løfte lidt mere af sløret for timingen af den første amerikanske renteforhøjelse siden 2006.

- Aktiemarkederne vil sandsynligvis forblive volatile, da vi fortsat er i en sæsonmæssigt svag periode på året for aktier. Usikkerheden er fortsat til stede vedrørende den kinesiske økonomiske vækst og en sandsynlig renteforhøjelse fra Federal Reserve ligger og venter forude i år, siger markedsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo læner investorerne sig op ad de amerikanske kolleger, der fredag sendte Wall Street ned.

Nikkei-indekset falder 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 1,1 pct.

I Kina har markedsdeltagerne igen foksu på opbremsningen i væksten. Hvor fredag bød på de skuffende lave PMI-tal er det mandag et fald i den kinesiske industris overskud på 0,3 pct. i juni som bekymrer.

For godt nok viger priserne i takt med at råvarepriserne er faldet, men at det også er kommet til faldende overskud, understreger vækstnedgangen.

Trods de mange krav, påbud og tiltag fra myndighedernes side for at holde markedet oppe falder Shanghai Composite 2,4 pct., og CSI 300-indekset dropper 2,6 pct. Det går ikke meget bedre på det frie marked i Hongkong, hvor Hang Seng indekset falder 2,5 pct.

Blandt de øvrige børser falder Taiwans Taiex-indeks 1,6 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks dropper 0,4 pct. og Singapores Strait Times dykker 0,9 pct.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med små udsving om nulpunktet efter at være startet positivt i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -1,0

Topix -1,1

Hongkongs Hang Seng -2,5

China Shanghai Composite -2,4

China CSI 300 -2,6

Taiwan Taiex -1,6

Sydkoreas Kospi -0,4

Indiens BSE Sensex -0,6

Singapores STI -0,9

Sydney ASX 200 -0,2

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk