Aktier: Asiatiske investorer læner sig op ad Wall Street

De asiatiske aktieinvestorer læner sig tydeligvis op af deres amerikanske kolleger fredag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Torsdagens overraskende gode vækstdata fra den amerikanske økonomi i andet kvartal gav solide kursstigninger på Wall Street, og stigningerne smitter af på de asiatiske og andre fjernøstlige markeder fredag morgen.

- Det giver tiltro til vurderingen af, at den amerikanske økonomi kan være i gang med at opbygge momentum. Som verden ser ud nu, er det bekræftende. Vi synes at have vundet en slags stabilitet, og investorerne fokuserer mere på den underliggende styrken af den amerikanske økonomi, siger markedsstrateg Chris Green fra First NZ Capital Ltd i Auckland til Bloomberg News.

Stigningerne kommer på trods af, at futures på de store Wall Street-indeks fredag morgen igen indikerer, at aktienedturen næppe er forbi endnu.

I Tokyo har en række nøgletal igen vist behovet for mere stimuli, hvis vækst- og inflationsmål skal opnås. For godt nok faldt den japanske ledighed i juli, men det gjorde også både inflationen og forbruget.

En svækkelse af yen presser samtidig på, og Nikkei-indekset ligger med et plus på 2,6 pct., mens det brede Topix-indeks øger med 3,0 pct.

På det kinesiske fastland genoptog myndighederne interventionen på aktiemarkederne torsdag. Og fredag styrkede centralbanken, Peoples Bank of China, yuan-referencekursen 0,15 pct. til 6,3986 yuan per dollar.

Trækket viser, at de politiske topfolk forsøger at "redde ansigt" op til den yderst vigtige markering af sejren over Japan i anden verdenskrig med en militærparade den 3. september.

- Kina ønsker at redde ansigt op til paraden. Fastsættelsen (af referencekursen, red.) viser ønsket om at berolige markedet og begrænse forventningerne til yderligere yuan-devaluering, siger analytiker Daniel Chan fra Brilliant and Bright

Investment i Hongkong.

Shanghai Composite ligger med et plus på 1,9 pct., og CSI 300 indekset stiger 1,5 pct. Begge indeks har været i plus fra start.

Fredag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,5 pct. i Asien.