Aktier: Asiatiske investorer kryber i ly for geopolitisk storm

De asiatiske aktieinvestorer kryber i ly onsdag morgen, hvor en trommehvirvel af alarmerende geopolitiske nyheder sender kapitalbevægelserne mod sikre havne som yen og guld, mens renterne på de amerikanske statsobligationer dykker til det laveste niveau i år.

Arkivfoto. De asiatiske aktieinvestorer kryber i ly onsdag morgen, hvor en trommehvirvel af alarmerende geopolitiske nyheder sender kapitalbevægelserne mod sikre havne som yen og guld, mens renterne på de amerikanske statsobligationer dykker til det laveste niveau i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

»Usikkerheden har fundet vej ind i de hidtil tilsyneladende så skudsikre finansielle markeder. Der er helt klart nervøsitet for, at spændingerne om Nordkorea løber løbsk, hvilket øger det i forvejen forhøjede geopolitiske risikomiljø,« vurderer analytikere hos Australia & New Zealand Bank ifølge Reuters.

I Tokyo rammes markedet af en markant styrkelse af yen, der udhuler de japanske eksportørers rentabilitet og oftest trækker aktiemarkedet ned.

»Det er muligt, at yen vil forblive stærk i et stykke tid på grund af stigende geopolitiske risici, hvilket ville dæmpe appetitten på at købe på dyk,« vurderer Okasan Online Securities i en kommentar ifølge AFP.

Panasonic falder 2,0 pct., og Toyota dykker 2,1 pct., hvilket er med til at trække Nikkei og det bredere Topix-indeks ned med 1,2 pct.

De kinesiske børser på fastlandet er også generelt negative - omend ikke i samme grad som i Tokyo.

Shanghai Composite handles 0,3 pct. lavere, mens CSI 300-indekset falder 0,1 pct., og status for Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong er et minus på 0,2 pct.

På de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,3 pct., og Singapores Strait Times handles 0,2 pct. lavere, mens Kospi-indekset i Seoul stiger 0,1 pct.

Børsen i Sydney slutter til gengæld med et tab på 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1-0,2 pct. onsdag morgen.