Aktier: Asiatiske investorer igen i defensiven med Kina i front

De asiatiske investorer er igen i defensiven mandag morgen. Nervøsiteten op til det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, FOMC, flankeres af søndagens skuffende data fra den kinesiske industrisektor.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig skæves der til det pengepolitiske møde i den japanske centralbank, der finder sted mandag og tirsdag.

- Handel vil forblive volatil op til FOMC-mødet. Søndagens data forstærkede bekymringer om Kinas økonomiske opbremsning. Investorer venter sandsynligvis mere stimulus i pipelinen, som kan give en vis støtte til kinesiske aktier, vurderer markedsstrateg Bernard Aw fra IG Asia Pte i Singapore over for Bloomberg News.

Søndagens kinesiske industriproduktion udviklede sig ikke helt så godt som ventet i august, og investeringsniveauet efterlod også meget tilbage at ønske.

Industriproduktionen steg godt nok 6,1 pct., men økonomernes forventninger lød på 6,5 pct., efter julis skuffende produktionsfald til 6,0 pct.

Og industriens investeringsniveau blev samtidig opgjort til at være steget 10,9 pct. i år frem til udgangen af august. Det var en nedgang i forhold til måneden før, hvor investeringsniveauet steg 11,2 pct. i år, hvilket også var analytikernes estimerede niveau for august.

Shanghai Composite falder 3,2 pct. og CSI 300 indekset handles med et fald på 3,5 pct., mens Hongkong har vendt en tidlig positiv udvikling til et minus på 0,2 pct. i Hang Seng-indekset.

I Japan stiger forventningerne til nye stimuli fra den japanske centralbank. Det bliver dog næppe på denne uges pengepolitiske møde, hvilket har efterladt investorerne til at se frem til dagens data for industriproduktionen, der kommer ved frokosttid lokal tid.

Nikkei-indekset ligger med et minus på 1,2 pct. efter formiddagssessionen, mens det bredere Topix-indeks er faldet 0,9 pct.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,1-0,2 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -1,2

Topix -0,9

Hongkongs Hang Seng -0,2

China Shanghai Composite -3,2

China CSI 300 -3,5

Taiwan Taiex -0,3

Sydkoreas Kospi -0,8

Indiens BSE Sensex 0,4

Singapores STI -0,5

Sydney ASX 200 0,1

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk