Aktier: Asiatiske investorer holder sig væk

Mange asiatiske investorer har trukket sig fra markedet efter uger med store kursstigninger.

Mange asiatiske investorer har trukket sig fra markedet efter uger med store kursstigninger. Især de kinesiske aktier er skudt i vejret, og nu forholder investorerne sig i ro, indtil ugens mange påvirkende elementer, som blandt andet inkluderer det pengepolitiske møde i Federal Reserve, er fremlagt eller offentliggjort.

- Vi sidder på sidelinjen, men det synes som om, at Federal Reserve er fint afbalanceret. Det underliggende momentum for indtjeningen er i bedring, og det giver mening for de langsigtede investorer til at forblive i markedet, selv om afkastet næppe bliver så stort som sidste års, siger aktiechef Angus Gluskie fra White Funds Management i Sydney til Bloomberg News.

Også Bank of Japan holder pengepolitisk møde i denne uge, men heller ikke her er der udsigt til ændringer i den nuværende pengepolitik.

Tirsdag morgen skuffede det japanske detailsalg i marts. Især salget i de store detailkæder svigtede, og omsætningsnedgangen blev på hele 13 pct., hvor der var ventet et fald på 10,9 pct.

De store aktieindeks får dog lidt hjælp fra valutamarkedet, hvor yen er svækket siden mandag. Nikkei-indekset stiger 0,5 pct., mens det bredere Topix-indeks øger tæt på 0,6 pct.

I Kina tager investorerne en puster efter en lang række markante kursstigninger. Dårlige regnskaber fra såvel landets størst metalproducent, Jiangxi Copper, og Kinas suverænt største selskab, Petrochina, giver kursfald til begge på knap 5 pct.

Det kinesiske Shanghai Composite indeks falder 0,3 pct., og CSI 300-indekset dropper 0,6 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger samtidig med et minus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige børser er der et minus i Taiwans Taiex-indeks på 0,2 pct., og Singapores Strait Times ligger med et fald på 0,5 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks dropper 0,4 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger tirsdag morgen med et minus på godt 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,5

Topix 0,6

Hongkongs Hang Seng -0,1

China Shanghai Composite -0,3

China CSI 300 -0,6

Taiwan Taiex -0,2

Sydkoreas Kospi -0,4

Indiens BSE Sensex 0,1

Singapores STI -0,5

Sydney ASX 200 -0,3

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS