Aktier: Asiatiske investorer har mistet retningssansen

De asiatiske aktiemarkeder ligger uden specifik retning torsdag morgen, og markedsdeltagerne synes af have mistet det fælles fodslag.

De asiatiske aktiemarkeder ligger uden specifik retning torsdag morgen, og markedsdeltagerne synes af have mistet det fælles fodslag. (EPA/KIMIMASA MAYAMA) Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIMASA MAYAMA

Den positive stemning på Wall Street onsdag løfter igen de japanske aktier trods en mindre styrkelse af japanske yen, mens de kinesiske markeder generelt ligger med minus på bøgerne.

»Markederne synes nu at kunne acceptere en amerikansk renteforhøjelse. Vurderingen er, at en stigning i renten ikke vil forhindre den amerikanske økonomi i at vokse, men hvis den globale økonomi bremser, har de midlerne til at ændre deres pengepolitik,« siger chefanalytiker Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset Management Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,5 pct., mens det bredere Topix-indeks øger 0,4 pct.

Modsat er de kinesiske markeder negative. Shanghai Composite falder 1,0 pct., og CSI 300-indekset dropper 0,9 pct., mens Hang Seng i Hongkong begrænset falder til 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1-0,2 pct. kort før klokken 06.00 torsdag.