Aktier: Asiatiske investorer følger i Wall Street kollegernes forspor

De fjernøstlige investorer følger tirsdag morgen i samme negative retningv, som deres amerikanske kolleger filgte på Wall Street mandag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fjernøstlige investorer følger tirsdag morgen i samme negative retning, som deres amerikanske kolleger fulgte på Wall Street mandag.

Samtidig skeles der til forhandlingerne i Europa om at undgå en græsk betalingsstandsning, der sent mandag igen endte uden at der blev sat punktum i de seneste fire måneders gældsforhandlinger.

Det skal lykkedes de græske forhandlere at overbevise eurolandenes finansministre i Bruxelles om, at landet er på vej med de nødvendige reformer, for at opnå den nødvendige likviditetsstøtte fra Den Europæiske Centralbank inden store betalinger forfalder i de kommende uger.

Regnskabssæsonen i Fjernøsten har hidtil ikke givet helt så gode resultater som estimeret, idet analytikerne havde skuet forventningerne op på et overordentlig højt niveau i især Japan.

- Der var store forventninger til indtjeningen hos visse aktieselskaber, og de har været udsat for nogle store fald. Indtjeningen er samlet set i orden, men forventninger var meget høje, så markedet bliver nu korrigeret en del, siger aktiestrateg Tomomi Yamashita fra Shinkin Asset Management Co i Tokyo til Bloomberg News.

Selskaber som Bridgestone og Taiyo Yuden falder i størrelsesordenen 5 pct. eller mere efter skuffende regnskaber, mens Sharp går godt 7 pct. frem efter mandagens styrtdyk på 26 pct.

Nikkei-indekset falder 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks reduceres med 0,3 pct.

Som vanligt skiller det kinesiske marked sig ud med stigninger. Markedsdeltagerne venter, at weekendens rentereduktion bliver flugt op af flere lempelser til at støtte op om økonomien.

- Investorerne kalkulerer stadig virkningen af rentenedsættelsen, og nogle mener, at økonomien vil ikke komme sig ret hurtigt. Det er ikke enden på rentenedsættelser, og der vil komme flere fremadrettet, siger analytiker Wei Wei fra West China Securities Co. i Shanghai til Bloomberg News.

Shanghai Composite-indekset ligger med en plus på 0,7 pct., og CSI 300-indekset stiger 0,5 pct. Hang Seng i Hongkong falder til gengæld 0,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der et fald i Taiwans Taiex-indeks på 0,1 pct., mens Singapores Strait Times dropper 0,2 pct. og Indiens Sensex falder 1,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger tirsdag morgen med et små fald på under 0,1 pct. i den asiatiske handel.