Aktier: Asiatiske investorer afventer europæisk udvikling

Læs mere
Fold sammen

Der er stilstand på de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen.

De japanske investorer er ude af markedet, da det er en nationalt japansk helligdag, mens de kinesiske investorer står i et vadested og skal vælge mellem begejstring over eventuelle nye lempelser eller skuffelse over de seneste nedslående nøgletal.

Dertil kommer, at det kinesiske marked er ved at gå ned i gear op til næste uges ugelange fejring af det kinesiske nytår.

I stedet fokuseres på virksomhedernes indtjening i den nuværende regnskabssæson samt ikke mindst de eskalerende problemer i eurozonen, hvor dagen vil byde på topmøde i Bruxelles med den ny græske regeringschefs første møde med de 27 øvrige - og for en dels vedkommende kraftigt kritiske - regeringsledere.

- Indtjeningen bliver generelt temmelig "blød i det". Truslen fra Grækenland er igen i overskrifterne, men vi kan ikke se nogen tegn for afsmitning. Grækerne vil blive tvunget til at komme frem til en eller anden form for aftale, siger investeringsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg TV.

Samlet er billedet i Fjernøsten broget med stigninger i Kina, hvor Shanghai Composite stiger 0,1 pct., og CSI 300-indekset øger 0,5 pct. Samtidig stiger Taiwan Taiex-indeks 0,8 pct. og Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,5 pct.

Til gengæld falder Hongkongs Hang Seng 0,5 pct., og i Sydney ligger ASX-indekset med et fald på 0,6 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på under 0,1 pct. i Asien.