Aktier: Asiatiske aktier vinder terræn efter negativ overreaktion

Tegn på stabilitet i Kinas økonomiske udvikling driver tirsdag morgen de asiatiske aktier i vejret til et niveau, der ikke er set siden Kinas devaluering af landets yuan i august.

Læs mere
Fold sammen

- Det svage punkt er Kina, og så længe vi kan se, at der er stabilitet i den kinesiske økonomi, vil markederne fortsætte med at stige, siger Angus Gluski, Managing Director hos White Funds Management i Sydney til Bloomberg News.

Henholdsvis søndag og mandag modtog investorerne kinesiske PMI-tal for fremstillingssektoren, som i første omgang blev tolket som værende skuffende og bidrog til relativt store kursfald i asiatiske aktier mandag men sidenhen er blevet tolket som et positivt tegn på stabilitet i fremstillingssektoren. Flere analytikere betegner mandagens kursfald som en overreaktion, skriver Bloomberg News.

Tallene bidrager til, at det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,7 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

De japanske børser holder lukket på grund af den nationale kultur-helligdag, mens det australske ASX-200-indeks stiger med med 1,3 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 1,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger med 0,5 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 ligger til en henholdsvis flad udvikling og en stigning på 0,2 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,4 pct.

Den kinesiske legetøjsproducent Rastar Group stiger 10 pct. på nyheden om, at gruppen vil købe op mod 56 pct. af aktierne i den spanske fodboldklub Espanyol.

Mediehuset China Seven Star falder til gengæld 36 pct. på børsen. Mediehuset skriver i en meddelelse, at det ikke er lykkedes at komme i kontakt med Xu Xiang, som er en af investorerne ved China Seven Stars kapitaludvidelse. Xu Xiang er et af målene for den kinesiske regerings efterforskning af sommerens kolossale nedtur på det kinesiske aktiemarked og anklages for insiderhandel og markedsmanipulation.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 Lukket

Topix Lukket

Hongkongs Hang Seng 1,4

China Shanghai Composite 0,0

China CSI 300 0,2

Taiwan Taiex 1,2

Sydkoreas Kospi 0,5

Indiens BSE Sensex 0,4

Singapores STI 1,1

Sydney ASX 200 1,3

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00