Aktier: Asiatiske aktiemarkeder tager godt imod tv-debat

De asiatiske aktieinvestorer tager godt imod udfaldet af mandag aftens tv-duel mellem de amerikanske præsidentkandidater, den demokratiske Hillary Clinton, og den republikanske Donald Trump.

Læs mere
Fold sammen

Hillary Clinton synes at komme bedst ud af debatten, når der ses på markedsreaktionen i løbet af duellen, der afsluttedes klokken 4.30 dansk tid tirsdag morgen.

- De amerikanske futures er steget markant, i takt med at debatten skred frem, og jeg tror, det er en af de faktorer, der har vendt de asiatiske markeders kurstab. For så vidt angår de politiske vilkår, er der ingen tvivl om, at Clinton både på følelsessiden og på tonen er foran på dette tidspunkt. Hun vinder på begge parametre i min nuværende vurdering, siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo er markedet vendt fra et markant tab fra morgenstunden til en pæn gevinst efter den japanske frokosttid. Sideløbende er den japanske yen svækket en lille procent, i takt med at lettelsen over forløbet i den amerikanske præsidentdebat indfinder sig.

- Markederne var meget bekymrede før debatten. I dag var der ingen knock-out'er, men Hillary (Clinton, red.) kom sandsynligvis ud som vinder, og det har varmet markedet en smule. Men der mangler stadig to (tv-debatter, red.), pointerer strategichef Andrew Sullivan fra Haitong International Securities Group i Hongkong over for Bloomberg News.

Nikkei-indekset stiger 0,4 pct., mens Topix-indeks øger 0,3 pct.

Børsen i Hongkong ligger med en gevinst på 0,7 pct., mens de kinesiske børser på fastlandet ligger blandet med fald i Shanghai Composite-indekset på 0,1 pct. og stigning i CSI 300-indekset på 0,1 pct.

I Sydkorea ligger Kospi-indekset med et plus på 0,7 pct., og Singapores Strait Times stiger 0,3 pct., mens investorerne i Sydney går hjem med et minus på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på godt 0,6 pct. tirsdag morgen.