Aktier: Apples nedtur trækker Wall Street ned

Der er lagt op til klare fald på USA's børser i onsdagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Det skuffende regnskab fra Apple tirsdag aften vejer så tungt på stemningen, at det teknologitunge Nasdaq-indeks lægger an til et fald på 1,3 pct., mens der indikeres fald på henholdsvis 0,5 pct. og 0,4 pct. i de to andre toneangivende indeks, S&P 500 og Dow Jones.

Apple-aktien ligger til et fald på op mod 7 pct. ifølge handelen i formarkedet, efter at regnskabet fra verdens mest værdifulde selskab ikke helt levede op til det højt opskruede forventning. Det svarer til et fald på over 350 mia. kr. i markedsværdi.

Apple tjente godt nok 1,85 dollar per aktie, 2 pct. bedre end de forventede 1,81 dollar per aktie, og øgede iPhone-salget 59 pct. til 47,5 mio. enheder. Men der skulle langes 49 mio. telefoner over disken for at tilfredsstille investorerne, og samtidig var omsætningsforventningen til indeværende kvartal lidt under markedets.

Ifølge Bloomberg gør Apples nedtur også indtryk på resten af det amerikanske aktiemarked, ikke mindst selskaber i teknologisektoren. Ikke mindst Apple-leverandører som Cirrus Logic, Skyworks og Avago Technologies falder med 4-5 pct., skriver nyhedsbureauet.

Mere positiv er stemningen omkring Coca-Cola, som i sit kvartalsregnskab tjente 5 pct. mere end ventet efter at have hævet priserne og skåret ned på udgifterne. Sodavandsaktien stiger 0,9 pct. i formarkedet til 41,55 dollar.

Flyproducenten Boeing er endnu mere flyvende oven på sine kvartalstal. Indtjeningen på 1,62 dollar per aktie overgik langt markedsforventningerne på 1,37 dollar per aktie ifølge Bloomberg, og pengestrømmene var igen positive efter et minus i første kvartal. Selv om Seattle-selskabet samtidig sænker sin spådom for 2015-indtjeningen, stiger aktien 1,8 pct. i formarkedet til 147,66 dollar.

Nøgletalsmæssigt har investorerne et enkelt tal at tage højde for, nemlig opgørelsen over salget af eksisterende boliger i juni. Der ventes at vise en stigning på 0,9 pct. i forhold til maj, når det offentliggøres en halv time efter børsåbning på Wall Street, ifølge et Bloomberg-estimat.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk