Aktier: Apple trækker rekordlæsset på Wall Street

Apple er den store trækhest på børserne i USA, hvor både det brede S&P 500-indeks og de tunge aktier i Dow Jones-indekset atter åbner i rekord.

Læs mere
Fold sammen
S&P 500-indekset går 0,5 pct. frem til 1827,98, og også Dow Jones-indekset stiger 0,5 pct. til 16.303,15. Nasdaq-indekset ligger i det højeste niveau siden september 2000 efter et løft på 0,8 pct. til 4135,80.

Apples store aftale med China Mobile er blandt de væsentlige kursdrivere, der får investorerne til at fortsætte julehandlen på aktiemarkedet.

Efter seks års forhandlinger har selskaberne indgået en aftale, så verdens største teleselskab med omkring 760 mio. kunder vil begynde at sælge iPhone-telefoner til kunderne i januar.

- Kina er et ekstremt vigtigt marked for Apple, og vores samarbejde med China Mobile giver os en mulighed for at levere iPhones til kunderne i verdens største mobilnetværk, lyder det fra Apple-topchef Tim Cook i en meddelelse.

Apple-aktien starter med at stige 2,7 pct. til 563,65.

Trods svaghed i formarkedet, holder Tiffany & Co. sig indtil videre næsten skadesløs på børsen, efter at selskabet ellers i weekenden tabte en voldgiftssag til schweiziske Swatch Group og skal betale 449 mio. dollar i erstatning.

Afgørelsen udspringer af en tvist fra september 2011. Swatch Group afbrød dengang et samarbejde med den amerikanske juvelerkæde med beskyldninger om, at den blokerede for udviklingen af forretningen. Tiffany & Co. var uenig og et juridisk slagsmål startede mellem de to selskaber, som fire år tidligere havde indgået en alliance om i fællesskab at udvikle og sælge ure under Tiffanys varemærke og dele overskuddet.

Tiffany-aktien stiger faktisk 0,02 pct. til 90,79 dollar efter ellers at have ligget til fald på op mod 3 pct. i formarkedet.

14.30-tiden landede et sæt nøgletal, som dog ikke ændrede stemningen i markedet mærkbart. Tallene viste blandt andet, at privatforbruget steg 0,5 pct. i USA i november, mens den personlige indkomst kun steg 0,2 pct., hvor der var ventet 0,5 pct.s fremgang ifølge Bloombergs estimater.

Senere mandag offentliggøres det endelige tillidsindeks fra University of Michigan for december. Økonomerne venter i snit et indeks på 83,0 mod 82,5 i den foreløbige opgørelse.