Aktier: Apple og råvarerne gav moderate fald i Europa

De var fald på de fleste børser i Europa onsdag, blandt andet oven på de faldende råvarepriser, der vejer tungt på aktier i minesektoren.

Foto: STAFF. Samlet faldt Stoxx 600-indekset 0,6 pct., og der var lignende fald i Frankrig og Tyskland, mens London-børsen var tynget endnu mere af de mange mineaktier.
Læs mere
Fold sammen

Desuden blev selskaber i halvlederbranchen presset af regnskabet fra Apple tirsdag aften, der trods rekordsalg af iPhones ikke levede op til markedets forventninger.

- Det har tydeligvis konsekvenser for selskaber i hele verden, siger analysechef Daniel Murray fra EFG Asset Management til Bloomberg News om Apples lidt skuffende tal.

- Jeg tolker det seneste salg af råvarer som en delvis afspejling af en stærkere dollar samt frygt for Kina. Der er ikke noget af det, der ser ud til at forsvinde i den nærmeste fremtid, fortsætter analysechefen.

Samlet faldt Stoxx 600-indekset 0,6 pct., og der var lignende fald i Frankrig og Tyskland, mens London-børsen var tynget endnu mere af de mange mineaktier.

Midt i den generelle pessimisme kunne Danske Bank bryste sig af en femteplads i indekset takket være regnskabet for andet kvartal. Høje gebyrindtægter, lave omkostninger og den første tilbageførsel på nedskrivningskontoen i mere end otte år, samt en opjustering, gav luft under aktien, der steg 3,3 pct.

Også Vestas og Jyske Bank var med i top 10 i det brede indeks.

Højest fløj dog Easyjet, der i sit regnskab opjusterede prognosen for det skæve regnskabsår. Indenrigsflyvninger i Storbritannien og ruter til stranddestinationer i Europa var givtige for selskabet, som nu tror på en stigning i årets overskud på op mod 14 pct. Aktien steg 4,6 pct. til 1743 pence.

I den modsatte ende var BHP Billiton blandt de hårdt ramte aktier i minesektoren. Råvaregiganten har tænkt sig at skrue ned for produktionen af olie, kobber og kul i det netop startede regnskabsår på grund af de lave priser i markedet. Kun jernmalm har det australsk-britiske selskab tænkt sig at øge produktionen af. Aktien faldt 5,6 pct. til 1182 pence.