Aktier: Apple og markedet gør klar til ny plusdag i USA

Onsdagens markante stigninger på de asiatiske aktiebørser sørger for en god stemning, inden de amerikanske investorer tager hul på handelen. Apple stiger op til sit årlige show, hvor selskabet kan løfte sløret for flere nye produkter.

Futures indikerer en positiv åbning i det brede S&P 500-indeks på 0,9 pct. oven i de 2,5 pct., indekset steg med tirsdag.

Positive meldinger fra Kina og Japan har skabt optimisme over det meste af verden og dæmpet frygten for, at den globale vækst aftager markant. I Japan planlægger regeringen en sænkning af selskabsskatten, og i Kina overvejer regeringen finanspolitiske tiltag for at hjælpe økonomien på rette vej. Oplysningerne var onsdag med til at sende det japanske marked i vejret med 7,7 pct., mens det kinesiske Shanghai Composite-indeks lukkede over 3 pct. højere.

- De amerikanske aktier ligger højere i sympati med de markant stigende kurser på japanske aktier, siger Daniel Weston, investeringschef hos Aimed Capital i Tyskland, til Bloomberg News og uddyber:

- Vi ser frasalg af amerikanske statsobligationer, og de penge flyttes over i aktier i dag. Jeg vurderer, at faldene på obligationsmarkedet afspejler udsigterne til en snarlig renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, hvilket er en anden fordel for aktier, da de er et bedre alternativ end kontanter.

Apple stiger med 1,3 pct. inden en af sine opgejlede produktpræsentationer, hvor selskabet ventes at komme med flere nyheder. Mange venter ifølge CNN Money nyt om et opdateret Apple tv, og derudover vil rygtebørsen vide, at der præsenteres en ny iPhone samt muligvis en iPad.

En anden medie- og investordarling Tesla stiger med 2,1 pct. i førmarkedet. Analysehuset Oppenheimer har ifølge Bloomberg News indledt dækning med anbefalingen "outperform."

Yahoo falder derimod med 1,5 pct., efter at det foreløbigt er mislykkedes at få en forhåndsgodkendelse fra myndighederne af, at frasalg af selskabets aktier i den kinesiske internetbutik Alibaba kan ske skattefrit.