Aktier: Apple og Facebook rejser sig oven på it-fald

De seneste dages usikkerhed på det amerikanske aktiemarked, som især har ramt it-selskaberne, er forduftet i tirsdagens handel.

Og det samme er de generelle tab for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Tirsdag stiger de mellem 0,2 og 0,5 pct. Størst er gevinsten for it-aktiernes hjemsted, Nasdaq.

Det følger efter en mandag med fald på 0,1-0,5 pct. for samtlige af de tre indeks.

Nedgangen til it-selskaberne hænger sammen med en rapport fra investeringsbanken Goldman Sachs, der advarer om, at højtflyvende it-aktier - som blandt andet Facebook, Amazon, Apple, Microsoft og Google-selskabet Alphabet - kan have overpræsteret. Det sendte de enkelte selskabers aktier sydover både fredag og mandag.

Men tirsdag er nervøsiteten løjet af, og investorerne kan muligvis ane nogle attraktive opkøbsmuligheder.

Apple-aktien stiger eksempelvis 1,3 pct. i den tidlige handel efter tre dage med fald til aktien, og Facebook-aktien ligger 2,0 pct. højere i den tidlige handel efter to dage med fald. Aktierne i Amazon, Microsoft og Alphabet ligger med stigninger på mellem 0,6 og 1,4 pct.

Inden for it-segmentet kan der i øvrigt tirsdag blive sagt endeligt farvel til Yahoo, som førhen var en ledende spiller inden for markedet med søgemaskiner.

De seneste mange år er selskabet dog blevet overhalet af særligt Google, og det har svækket de økonomiske ressourcer hos it-virksomheden, hvis aktionærer har godkendt et salg til branchekæmpen Verizon på 4,5 mia. dollar eller 30 mia. kr. Handlen mellem partnerne ventes at blive afsluttet tirsdag.

Yahoo stiger 0,7 pct., mens Verizon falder 0,4 pct. i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS