Aktier: Apple-leverandør straffes i ellers optimistisk marked

Efter at være startet med negative fortegn over stort set hele linjen er stemningen blandt de europæiske aktier over middag tirsdag vendt til det mere opløftende, og flere af de største indeks er i fremgang.

Særligt i Storbritannien er humøret højt - trukket op af primært råvareaktierne.

FTSE 100-indekset i London stiger samlet 0,6 pct., mens CAC 40 i Paris løftes 0,1 pct. Det tyske DAX-indeks falder 0,1 pct., mens det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,1 pct.

Blandt de faldende aktier skiller særligt britiske Dialog Semiconductor sig ud efter nedslående nyheder omkring storkunden Apple.

Ifølge analytiker Karsten Iltgen fra Bankhaus Lampe kan den amerikanske teknologikæmpe nemlig være på vej mod et soloridt inden for strømstyringschip, som Dialog Semiconductor netop nu producerer for Apple.

Og det kan koste dyrt, idet det amerikanske selskab ifølge Bloomberg News i dag står for hele 74 pct. af omsætningen hos det britiske selskab.

- Der er stærke beviser for, at Apple udvikler sin egen strømstyringschip og har til hensigt at erstatte chippen lavet af Dialog - i hvert fald delvist, siger Karsten Iltgen i et analysenotat ifølge Bloomberg News.

Dialog Semiconductor, der er børsnoteret i blandt andet Tyskland, falder med 18,7 pct. til 38,87 euro tirsdag eftermiddag og er sidst i Stoxx 600-indekset.

Aktien er også noteret på det amerikanske marked.

Blandt de positive indslag er det også et britisk selskab, der skiller sig mest ud i Stoxx 600-indekset. Ingeniørselskabet Balfour Beatty, der har fokus på transport- og energisektoren, stiger 5 pct. til 284 pence, efter at Bank of America - Merrill Lynch har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral".

Det er blandt andet tro på, at der er en betydelig marginforbedring i sigte, der ligger bag anbefalingsløftet.

/ritzau/FINANS