Aktier: Apple kan komme under pres i let positiv start

. De amerikanske aktier har umiddelbart bud efter en let positiv start på tirsdagen, efter at mandag også bragte pæne stigninger til de tre ledende indeks på den amerikanske side af Atlanten.

Dermed endte med rekorder for S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, der steg med henholdsvis 0,5 pct., 0,8 pct. og 0,6 pct.

Tirsdag indikerer handlen med futures, der lader investorerne spekulere i de fremtidige indeksniveauer, en positiv start på omtrent 0,1 pct. for de tre ledende indeks.

Bevægelserne følger dem fra Asien og Europa, hvor mandagens stigninger også er blevet udbygget tirsdag efter fornyet optimisme omkring den amerikanske skattereform, som ventes at blive gjort til et reelt lovforslag til præsident Donald Trump allerede inden juledagene.

SJÆLDEN ANBEFALINGSSÆNKNING TIL APPLE

Elektronikkæmpen Apple går umiddelbart en svær dag i møde, efter at Nomura Instinet har sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet er sænket til 175 dollar fra 185 dollar.

Nomura begrunder trækket med, at gevinsterne fra blandt andet det stærke salg af iPhone X allerede er indregnet i kursen, der er steget mere end 50 pct. i år, skriver Bloomberg News.

Aktien falder 0,8 pct. til 174,96 dollar i formarkedet.

For bilproducenten General Motors går det den anden vej, efter at Royal Bank of Canada har løftet sin anbefaling af den aktie til "outperform" fra "sector perform". Kursmålet er samtidig løftet til 52 dollar fra 51 dollar ifølge data fra Bloomberg News.

General Motors stiger 1,5 pct. til 42,79 dollar i formarkedet.

REGNSKABSPAKKE FRA FEDEX

Pakkeselskabet Fedex kommer også i fokus tirsdag, idet selskabet efter amerikansk lukketid afleverer tal for andet kvartal 2017/18.

Analytikerne venter inden regnskabet en omsætning på 15,67 mia. dollar i kvartalet, mens det justerede overskud per aktie ses lande på 2,89 dollar.

Fedex-aktien stiger 0,2 pct. til 242,35 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS