Aktier: Apple giver grobund for plusser hos chipproducenter

Foto: MAHMOUD KHALED. De to aktier stiger henholdsvis 5,2 pct. og 3,5 pct. mandag middag.
Læs mere
Fold sammen

Positive signaler om Apples iPhone X smitter af på de europæiske chipproducenter og teknologiselskaber som britiske Dialog Semiconductor og halvlederproducenten STMicroelectronics, der har hovedkvarter i Schweiz.

De to aktier stiger henholdsvis 5,2 pct. og 3,5 pct. mandag middag.

Det er Naxitis, der - ifølge Bloomberg News - i et notat skriver, at de seneste nyheder indikerer, at efterspørgslen på det seneste skud på Apple-stammen er højere end ventet - og at trods en forsinkelse på 5-6 uger, vil den nye iPhone vare klar til julens gaveindkøb.

Apple steg i fredags med 3,6 pct., og taiwanesiske leverandører som Hon Hai, Largan Precision og TSMC steg mandag med op til 3,2 pct.

Samlet ligger den brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 mere eller mindre uændrede mandag middag i forhold til fredag.

De ledende aktieindeks på børserne i London og Paris falder en anelse, mens det tyske DAX-indeks på børsen i Frankfurt ligger i plus holdt oppe af Volkswagen, der stiger med 2,9 pct. efter meldinger om bedring på det amerikanske og russiske marked. Desuden ligger Lufthansa 1,3 pct. højere, efter at det fredag eftermiddag kom frem, at luftfartsselskabet har fået en aftale i stand med piloterne i lavprisselskabet Eurowings.