Aktier: Apple, Facebook og Netflix står foran nye kursfald

De amerikanske it-aktier var under stort pres fredag, hvor der blev sat spørgsmålstegn ved de store kursstigninger, som sektoren har haft gennem 2017.

Derfor vil selskaber som Facebook, Apple, Netflix og Google være i fokus, når det amerikanske aktiemarked åbner mandag, og umiddelbart er der lagt op til nye kursfald.

Futures for Nasdaq-indekset, der tæller alle de store it-mastodonter, ligger til at falde 1 pct. fra start, mens S&P 500-indekset og Dow Jones, står til fald på 0,2-0,3 pct.

Faldene skal ses, i lyset af at Nasdaq-indekset inden fredagens salgsbølge var steget mere end 20 pct. i 2017.

Kursfaldene var affødt af en analyse fra Goldman Sachs, der blandt andet satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt kursstigningerne er løbet løbsk, når man sammenligner selskabernes indtjening med markedsværdien.

I formarkedet falder Apple-aktien 2,3 pct., Facebook siver 3,3 pct., Netflix dykker 4,7 pct., mens Alphabet - moderselskabet bag Google - dykker 3,4 pct.

Uden for it-sektoren er der fokus på industrigiganten General Electric, der har sat navn på sin nye topchef. Det bliver John Flannery, der hidtil har været chef for divisionen GE Healthcare, som overtager tøjlerne fra Jeff Immelt.

61-årige Jeff Immelt har været øverste chef i det amerikanske konglomerat siden år 2000 og har været i virksomheden siden 1982.

Ifølge Bloomberg News har Jeffrey Immelt været under pres i den senere tid efter et fald i aktiekursen til det laveste niveau i halvandet år. På aktiemarkedet tager investorerne positivt imod nyheden, da GE-aktien stiger 3,2 pct. i formarkedet.

I en tredje afdeling kan oliesektoren få medvind af en stigning i olieprisen på omkring 1,5 pct. siden fredag aften.

/ritzau/FINANS