Aktier: Apple får Wall Street-prygl efter regnskab

Ved børsens åbning er der kurstæsk til Apple oven på it-gigantens skuffende regnskab tirsdag aften. Verdens mest værdifulde selskab falder 5,2 pct. i den tidligere handel, og dermed slettes der over 250 mia. kr. i Apple-værdi i løbet af få minutter.

Læs mere
Fold sammen

Den kiksede regnskabsaflægning har også bredere konsekvenser for blandt andet it-sektoren på Wall Street. Det samlede Nasdaq-indeks falder 0,8 pct., mens det brede S&P 500-indeks falder 0,2 pct. og Dow Jones-indekset går 0,1 pct. tilbage.

Apple-regnskabet bød som sædvanlig på rekorder, og bundlinjen var større end forudset, men alligevel kunne selskabet ikke helt leve op til de højt opskruede forventninger.

Apple tjente 1,85 dollar per aktie, 2 pct. bedre end de forventede 1,81 dollar per aktie, og øgede iPhone-salget 59 pct. til 47,5 mio. enheder. Men der skulle langes 49 mio. telefoner over disken for at tilfredsstille investorerne, og samtidig var omsætningsforventningen til indeværende kvartal lidt under markedets.

Microsoft rammes også af investorernes skuffelse efter det største kvartalstab nogensinde. I regnskabet tirsdag aften rapporterede teknologikæmpen om et tab på 3,2 mia. dollar. Det skyldtes dog enorme nedskrivninger inden for mobiltelefoner, hvilket allerede var meldt ud til markedet. Andre poster skuffede dog også, og aktiemarkedet reagerer med et kursfald på 2,2 pct.

Mere positiv er stemningen omkring Coca-Cola, som i sit kvartalsregnskab tjente 5 pct. mere end ventet efter at have hævet priserne og skåret ned på udgifterne. Sodavandsaktien stiger 0,4 pct. i den tidlige handel.

Flyproducenten Boeing er endnu mere flyvende oven på sine kvartalstal. Indtjeningen på 1,62 dollar per aktie overgik langt markedsforventningerne på 1,37 dollar per aktie ifølge Bloomberg, og pengestrømmene var igen positive efter et minus i første kvartal. Selv om Seattle-selskabet samtidig sænker sin spådom for 2015-indtjeningen, stiger aktien 2,5 pct.

Nøgletalsmæssigt har investorerne et enkelt tal at tage højde for, nemlig opgørelsen over salget af eksisterende boliger i juni. Der ventes at vise en stigning på 0,9 pct. i forhold til maj, når det offentliggøres en halv time efter børsåbning på Wall Street, ifølge et Bloomberg-estimat.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk