Aktier: Apple får opmærksomhed

Der er udsigt til en rolig åbning på det amerikanske aktiemarked mandag

Der er udsigt til en rolig åbning på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor investorerne kan kigge ind i en tom nøgletalskalender efter offentliggørelsen fredag af månedens største nøgletal, den amerikanske beskæftigelsesrapport.

- Investorer vil se stærkere vækst og prøver fortsat at finde ud af, hvornår den amerikanske centralbank sandsynligvis vil rykke (hæve renten, red), hvilket ligger godt tre måneder ude. Aktierne har haft så god en periode frem til for nylig, at folk tager en smule risiko af bordet og står på sidelinjen og funderer over, hvordan de skal agere, siger Peter Dixon, økonom hos Commerzbank, til Bloomberg News.

Futures på det brede amerikanske S&P 500-indeks indikerer en negativ åbning i størrelsesordenen 0,1 pct. mandag, efter at indekset fredag faldt 0,1 pct. til 2092,83. Fredagens fald indtraf trods en opløftende jobrapport for maj - eller rettere sagt måske på grund af samme, da den øgede forventningerne til en kommende renteforhøjelse fra Federal Reserve.

Der vil mandag komme fokus på teknologigiganten Apple, som her åbner sin årlige Worlwide Developers-konference. Her ventes Apple-chef Tom Cook at annoncere de seneste features for iPhone og Mac, skriver CNN Money. I formarkedet er Apples aktie steget 0,2 pct.