Aktier: Apple blev sendt ned i splittet marked

Investorerne kunne ikke helt blive enige med sig selv om, hvilken vej aktierne skulle onsdag, og resultatet blev et uens marked, hvor Apple-aktien var blandt de negative indslag.

Foto: DON EMMERT.
Læs mere
Fold sammen

500-indekset faldt 0,2 pct., Nasdaq faldt 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset omvendt steg 0,2 pct.

»Det er sjældent, at vi ser Dow Jones, S&P og Nasdaq stikke ud på så forskellige måder. Det skyldes typisk, at der er nogle enkelte sektorer, som stikker ud,« siger Brian Jacobsen, strateg hos Wells Fargo, til Bloomberg News.

Det var blandt andet Apple, der stak ud oven på selskabets regnskab tirsdag aften, som skulle have investorernes dom.

Apple solgte i det seneste kvartal 45,5 mio. iPhones, hvilket var lidt bedre end ventet, men også en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år.

Det var tredje kvartal i træk, hvor iPhone-salget gik tilbage, og Apples forventninger til julesalget skuffede investorerne. Aktien faldt 2,3 pct.

Blandt de mere positive indslag var der fremgang til flyproducenten Boeing, der efter sit regnskab for tredje kvartal blev sendt frem med 4,7 pct., hvilket var den største stigning i næsten to år.

Selskabet kom ud af tredje kvartal med en indtjening per aktie på 3,51 dollar, hvilket ifølge Bloomberg var et stykke over analytikerens estimat på 2,67 dollar.

Samtidig opjusterede Boeing forventningerne til hele året, hvor der nu sigtes efter et overskud på 6,80-7,00 dollar per aktie mod tidligere 6,10-6,30 dollar.

Torsdag morgen falder futures for de tre store amerikanske aktieindeks med 0,1 pct.

/ritzau/FINANS