Aktier: Apple blev belønnet for regnskab - rekorder i store indeks

De tre ledende amerikanske aktieindeks gik alle på weekend i rekord fredag, og særligt i det teknologitunge Nasdaq-indeks var der positiv stemning på ugens sidste handelsdag.

Fredag belønnede investorerne Apple med en stigning på 2,6 pct., efter at elektronikgiganten Apple torsdag efter børslukketid leverede et stærkere regnskab end ventet og desuden kom med en opløftende prognose for første kvartal af sit nye regnskabsår. Fold sammen
Læs mere
Foto: ELIJAH NOUVELAGE

Forud for børsåbningen havde investorerne fået nyt fra den amerikanske jobrapport for oktober, der var lidt til den skuffende side. I alt kom 261.000 i beskæftigelse uden for landbruget mod ventet 313.000. Arbejdsløsheden faldt til 4,1 pct. fra 4,2 pct., og den gennemsnitlige timeløn steg mindre end ventet på årsbasis.

»Jobrapporten styrker vores udsigter for en langsom og stabil forbedring på arbejdsmarkedet, der skal drive et sundt forbrugsniveau. Tallene styrker også Feds (Federal Reserves, red.) syn på, at den kan fortsætte med at langsomt at hæve renterne,« siger Samer Samana, global strateg hos Wells Fargo Investment Institute, til Reuters

S&P 500-indekset steg 0,3 pct. og lukkede i 2587,84. Dow Jones-indeks sluttede med en gevinst på 0,1 pct. i 23.539,19, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på 0,7 pct., hvilket sendte indekset op til 6764,44.

Stigningerne betød ifølge Reuters, at der blev sat rekord i alle tre indeks, og Howard Silverblatt, indeksanalytiker hos S&P Dow Indicies, fortæller til nyhedsbureauet, at regnskabssæsonen har budt på en del positive overraskelser, og at flere selskaber end normalt har overgået forventningerne i markedet.

Fredag belønnede investorerne Apple med en stigning på 2,6 pct., efter at elektronikgiganten Apple torsdag efter børslukketid leverede et stærkere regnskab end ventet og desuden kom med en opløftende prognose for første kvartal af sit nye regnskabsår.

I de tre måneder frem til udgangen af september, der udgør Apples fjerde kvartal, omsatte selskabet for 52,6 mia. dollar, hvilket var 12 pct. mere end i samme periode året før og klart over forventningerne på 50,7 mia. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Samtidig kunne selskabet fremvise en indtjening per aktie på 2,07 dollar, mens analytikerne havde regnet med et overskud på 1,87 dollar per aktie.

Efter amerikansk børslukketid har Berkshire Hathaway, rigmanden Warren Buffetts investeringsselskab, fremlagt regnskab for tredje kvartal. Selskabets indtjening faldt 43 pct. på grund af en forsikringstab på 1,4 mia. dollar som følge af orkanerne Harvey, Irma og Maria samt jordskælvene i Mexico.

Samlet endte indtjeningen på 4,07 mia. dollar i kvartalet, hvilket svarer til omkring 1,65 dollar per B-aktie.

Aktien faldt omkring 1 pct. i eftermarkedet.