Aktier: APM trækker C20-indekset

C20-indekset ligger over middag 1,1 procent højere i 496,79. Dermed ligger de danske aktier mandag blandt de største vindere i Europa.

Containerrederiet A.P. Møller - Mærsk og produkttankrederiet D/S Torm ligger med de største stigninger i C20-regi.

A.P. Møller - Mærsk stiger 2,6 pct. til kurs 71.000, idet investorerne er begyndt at se frem mod koncernens halvårsregnskabsaflæggelse. Fokus er på udvikling i fragtraterne, mens sommerens ledelsesudrensning får mindre opmærksomhed.

- Containermarkedet er så stærkt nu, at det kompenserer for det eventuelle ledelses-vakuum, der måtte være. Flere af konkurrenterne har offentliggjort flotte regnskabet, og markederne ser gode ud, så vi vil se en forbedring i profitabiliten i containerforretningen, siger David Hallden fra Cheuvreux til RB-Børsen.

D/S Torm ligger med største stigning i C20-regi, og produkttankrederiets aktier ligger 4,5 pct. højere i kurs 225,8 kr. D/S Torm aflægger halvårsregnskab på fredag. Forsikringsaktien Topdanmark stiger 2,4 pct. til kurs 924. På tirsdag præsenterer Topdanmark sit halvårsregnskab.

Lundbeck ligger 0,2 pct. højere i kurs 128,8. Medicinalkoncernen er i søgelyset, efter at Dagbladet Børsen mandag skriver, at Lundbeck vil satse bredere og nu vil ind på markedet for smertebehandling, siger Per Wold-Olsen, der brat har afløst Flemming Lindeløv, som fredag trak sig fra formandsposten.

Blandt sidepapirerne fik investorerne regnskaber fra ejendomsudviklingskoncernen Sjælsø Gruppen. Regnskabet bød på en marginal nedjustering af overskudsforventningerne, som nu ventes ligge mellem 800 og 900 mio. kr., mens den tidligere forventning til overskuddet lød på 800 til 1000 mio. kr. Sjælsø Gruppens aktier faldt 1,0 pct. til kurs 202.

Entreprenøren Arkil Holding, som faldt 2,1 pct. til kurs 1150, aflagde ligeledes halvårsregnskab. Selvom Arkil-koncernen har opnået en bedre omsætning og et bedre resultat end ventet, så er halvårsregnskabet ikke fulgt af en opjustering af resultatet.

Sanistål-aktien oplevede modvind og tabte 4,2 pct. til kurs 910. I fredags afleverede Sanistål sit halvårsregnskab, hvilket indeholdt en nedjustering overskudsforventningerne.

RB-Børsen.