Aktier: APM bag lille C20-fremgang

De danske aktier lagde torsdag morgen pænt fra land i kølvandet af en generel positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder.

C20-indekset åbnede 0,2 pct. højere i 501,83. Det er hovedsagligt A.P. Møller - Mærsks aktier, som driver C20-indekset frem.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie åbnede 1,0 pct. til rekordkurs 72.300, efter at aktien onsdag lukkede 2,4 pct. højere. I den amerikanske handel onsdag aften kunne investorerne bemærke, at transportsektorindekset steg knap 2 pct., mens de øvrige sektorindeks blot lå med stigninger i omegnen af 0,5 pct.

A.P. Møller Mærsks Odense Staalskibsværft - Lindø - har indgået kontrakt med den engelske rederigruppe EPIC Shipping om bygning og levering af seks Ro-Ro skibe.

Danisco, som åbnede 0,4 pct. lavere i kurs 416,5, kunne finde regnskabsnyt fra den tyske sukkerkonkurrent Sudzucker. Europas største sukkerproducent er blevet hårdt ramt af EU's sukkerreform. Overskuddet i første kvartal af Sudzuckers regnskabsår er faldet 90 pct. til 5 mio. euro (37,3 mio. kr.), hvilket især skyldes betalinger til EU for omstrukturering af sukkermarkedet.

- De får nogle tæsk på indtjeningen, men det gør Danisco også. Selve resultatet ser ret lavt ud, men de fastholder forventningerne til hele året, og det virker ikke som om, de er blevet overraskede over noget. De skriver dog, at der kunne komme yderligere tiltag fra EU og stramme tommelskruerne på sukkerproducenterne yderligere, siger Stig Nymann til RB-Børsen.

Vestas, som åbnede 0,4 pct. højere i kurs 372, fik ekstra opmærksomhed i Berlingske Business, som skriver, at aktien har fundet et stabilt leje. Flere analytikere tror på ny fremgang for selskabet. Stor tiltro til topchef Ditlev Engel. Ifølge Bloomberg anbefaler otte analytikere i Europa i øjeblikket at købe Vestas, 11 analytikere giver aktien den mere forsigtige anbefaling hold, mens blot to anbefaler at sælge Vestas.

(RB-Børsen)